Συνταγές
Φανταστική πάστα ταψιού καραμέλα που τα σπάει
Νόστιμη συνταγή από ” Της Χρυσας τα καμώματα”
Υλικά
Για το παντεσπάνι
6 αυγά
6 κ.σ. ζάχαρη
6 κ.σ. αλεύρι
4 κ.σ. σπορελαιο
4 κ.σ. κακάο
2 βανιλιες
1 μπεικιν
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί με τελευταίο το μπεικιν, βάζουμε σε ορθογώνιο ταψί (όταν γινει το παντεσπάνι εγώ το βάζω σε ένα μεγαλο ορθογώνιο ταπερ και εκεί συνεχίζω την υπόλοιπη διαδικασια, για να βγει σωστά λοιπόν το παντεσπάνι βάζω στο ταψί λαδόκολλα, αν το αφήσετε εκεί που θα το ψήσετε δεν χρειάζεται λαδόκολλα, μόνο βουτυρωνουμε καλά το ταψί ) ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.
Για το σιρόπι
1 και 1/2 κούπα ζάχαρη
1 και 1/2 κούπα νερό
1 βανιλια
1 φέτα λεμόνι
1 σφηνακι κονιάκ
Εκτέλεση
Μέχρι να γίνει το παντεσπάνι βράζουμε το σιρόπι για 4-5 λεπτά και στο τέλος όταν το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το κονιακ.
Για την κρέμα
1 κρέμα γάλακτος φυτική
4 κ.σ. καραμελωμενο ζαχαρούχο ή σιρόπι καραμέλας
Εκτέλεση
χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε το καραμελωμενο ζαχαρούχο ή το σιρόπι (οποίο από τα δύο χρησιμοποιήσουμε) και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Για το γλάσο
1 κουτι εβαπορε
1 κουβερτούρα γάλακτος 200γρ ψιλοκομμένη
1 κουβερτούρα 200 γρ ψιλοκομμένη
2-3 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις κουβερτούρες και το εβαπορε (αδιάλυτο) τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά να κάψει καλά το γάλα για να λιώσει η σοκολάτα (αν χρειαστεί βάζουμε για 1-2 λεπτά ακόμα) προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια αρκετά πηχτή σοκολατένια κρέμα.
Εναλλακτικά (αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων) βράζουμε το γάλα και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες κουβερτούρες και αφού λιώσουν ρίχνουμε το μέλι.
Για επικάλυψη μπορούμε να βάλουμε κερασάκια και τριμμένη λευκή σοκολάτα ή φίλε αμυγδάλου.
Συναρμολόγηση
Απλώνουμε την λευκή κρέμα πάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι και περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας, στρώνουμε να πάει παντού ομοιόμορφα.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη λευκή σοκολάτα και κερασάκια ή με φίλε αμυγδάλου ή με ότι άλλο μας αρέσει.
*Φαίνεται δύσκολο αλλά δεν είναι, μόνο λίγο μπελαλιδικο με αρκετές παρασκευες, αλλά η γεύση θα σας αποζημιώσει για τον κόπο σας
Νόστιμη συνταγή από ” Της Χρυσας τα καμώματα”