Συνταγές
Φανταστική και λαχταριστη μηλόπιτα
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
3-4 μήλα καθαρισμένα σε φέτες απλωμένα στο ταψί,6 αυγά,6 φλυτζάνια του καφέ για τον ελληνικό ζάχαρη,6 φλ αλεύρι 6 φλυτζάνια ζάχαρη,1 βανίλια,1 κουταλάκι baking powder,1 πλάκα βιταμ,1 κουταλιά σούπας κανελογαρυφαλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βιταμ, 1 ποτήρι ζάχαρη κ κανέλλα
το ρίχνουμε επάνω στα μήλα,χτυπάμε αυγά,ζάχαρη, βανίλια
τέλος το αλεύρι με το baking powder!ρίχνουμε το μίγμα επάνω στα μήλα
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180
Ανάλογα και την κουζίνα μας
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχα φτιαγμένη και νόστιμη μηλόπιτα.
Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ είναι από Ιωαννα Μπελτσιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
4 μήλα
100 γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
2 αυγά
120 γρ. ζάχαρη
Μια τσιμπια αλάτι
6 κ.σ. γάλα
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κ.γλ.μπεκιν
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ.
Επικάλυψη ( πάνω από τα μήλα)
3 κ.σ. βούτυρο
2 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα μήλα σε φετουλες.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και το βούτυρο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
με τελευταίο ,το αλεύρι.
Σε στρογγυλό ταψί και αφού στρώσουμε πρώτα λαδόκολλα, ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε με μια μαριζ.
Μετά τοποθετούμε, τις φέτες του μήλου,γύρω γύρω περιμετρικά.
Περιχυνουμε με το μείγμα, βούτυρο, ζάχαρης, κανέλας.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 175 β.,γύρω στη 1 ώρα.
Η Συνταγή είναι από Ιωαννα Μπελτσιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Μαρίνας Μισαηλίδου.