Συνταγές
Φαγητό λουκούμι – μοσχαράκι κατσαρόλας λεμονάτο με κρασί πορτοκάλι και μανιτάρια
Θαυμάσιο, νοστιμότατο και καλομαγειρεμενο φαγητό..
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
1 κιλο κρεας μοσχαρακι κομμενο σε κυβους * Γινεται κα με χοιρινό..!!!
2 κρεμμυδια μεγαλα
2 καροτα
1 σκελιδα σκορδο
1 κουτι κονσερβα μανιταρια
1 πορτοκαλι
2 λεμονια
1 ποτ του κρασιου κρασι για το σβησιμο
2 κουταλιες σουπας κορν φλαουρ!
Αλατι, ριγανη, πιπερι,, λαδι για το τσιγαρισμα!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε σκετο το κρεας στην κατσαρολα, Μολις φυγουν τα υγρα του το σβηνουμε με λιγο ξύδι, μετα ριχνουμε το λαδι κοβουμε τα δυο κρεμμυδια,το σκορδο,κοβω φετες τα καροτα ριχνουμε τα μανιταρια
τσιγαριζουμε σβηνουμε με κρασι , σε 3 λεπτα ξανα σβηνουμε με ενα πορτοκαλι αν δεν εχουν πολυ χυμο μεσα στυβω δυο, ριχνουμε αλατι πιπερι ριγανη
Ριχνουμε νερο και σκεπαζουμε ,τελος οταν ειναι ετοιμο διαλυω δυο καλα γεματες κουταλιες της σουπας κορν-φλαουρ και τις ανακατευουμε με χυμο απο δυο λεμονια, ριχνουμε μεσα δεν ανακατευουμε κουνάμε την κατσαρολα
πήζει κατευθείαν σβήνουμε και σερβίρουμε με ρύζι η πατάτες τηγανίτες!!
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.