Συνταγές
Φάτε άφοβα χωρίς τύψεις τρουφάκια με γεύση μελομακάρονο
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
200 γρ.χουρμαδες
140 γρ.βρωμη
50 γρ.μελι
100 γρ.αλεσμενο καρυδι
2 κ.σ.χυμο πορτοκαλι
Ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
1 κ.γ.κανελα.
1/2 κ.γ.γαρυφαλλο
Λιγο μοσχοκαρυδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιαζουμε τους χουρμαδες σε ζεστο νερο για 10 λεπτα.Τους στραγγιζουμε και τους βαζουμε στο μπλεντερ και τους πολτοποιουμε .
Σε ενα μπολ βαζουμε το μειγμα και ριχνουμε 100 γρ.αλεσμενη βρωμη και 40 γρ.ως εχει,το καρυδι,τον χυμο το ξυσμα,το μελι, τα μυρωδικα και ζυμωνουμε να ενωθουν ολα τα υλικα.
Αφηνουμε για 10 λεπτα και πλαθουμε σε μπαλιτσες τυλιγουμε με καρυδι και απολαμβανουμε χωρις τυψεις
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για απολαυστικά τρουφάκια μπανόφι – θα τους μαγέψεις!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Kardara-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα μπισκότα Digestive 250 γρ το καθένα πακέτο
2 μπανάνες
2 κουτ σούπας καλά γεμάτες καραμελωμένο ζαχαρούχο
2 σοκ κουβερτούρες για την επάλειψη 125γρ η κάθε μια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα πρώτα 2 υλικά στο μουλτι και το καθένα ξεχωριστά ..τα βάζετε σε ένα μπολ ανακατεύετε με την καραμέλα κάνετε μπαλάκια βάζετε λίγο στο ψυγείο να σφίξουν και κάνετε την επικαλύψει με την σοκολάτα αφού πρώτα τις έχετε λιώσει σε μπεν μαρι και ανακατέψει με δυο κουταλιές σούπας λάδι ελαφρύ για να μπορειτε να δουλεύετε καλύτερα την σοκολάτα.
Γαρνίρετε με λίγο ακόμα ζαχαρούχο και τριμμένο μπισκότο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Kardara-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”