Συνταγές
Υπέροχο φαγητό αγαπημένο και νόστιμο λιγκουίνι με κιμά
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250γρ. λινγκουίνι (ή ό,τι ζυμαρικό σας αρέσει)
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε καρεδάκια
1 κόκκινη πιπεριά σε καρεδάκια
1 κουτ.σούπ. πελτέ
1/2 ποτήρι νερό
Αλάτι-πιπέρι-ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε πολύ καλά τον κιμά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και να διαχωριστεί όμορφα σε μικρά μπιλάκια. Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά, ανακατεύουμε για λίγο, ύστερα τον πελτέ και τον καίμε στον πάτο της κατσαρόλας να μοσχομυρίσει και τέλος τη φρέσκια ντοματούλα μας (προσωπικά έχω δική μου που την έκανα το καλοκαίρι).
Ρίχνουμε λίγο νεράκι, αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε μέχρι που να έρθει η σάλτσα στην επιθυμητή της μορφή
Παράλληλα, βράζουμε τα λινγκουίνι μας και λίγο πριν γίνουν al dente, τα πιάνουμε με την τσιμπίδα και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα του κιμά
Μαγειρεύουμε για λίγο, ώσπου να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας και να γίνει το φαγάκι μας τέλειο
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.