Συνταγές
Υπέροχο τυρόψωμο με εκπληκτική παρουσίαση – Σούπερ αφράτο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
2 φλ. τσ. γάλα χλιαρό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
4 κ.σ κόφτες ζάχαρη
3/4 φλ. αραβοσιτελαιο
2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.γ κόφτες αλάτι
1 κιλό περίπου αλεύρι γ.οχ
Για τη γέμιση
500 γρ φετα
150 γρ ανθότυρο
1 μεγάλη ντομάτα σε κύβους χωρίς τα σπορακια της
1 πιπεριά κέρατο σε κύβους
Λίγη ρίγανη
Λίγο λάδι
1 αβγό με λίγες σταγόνες νερό για την επάλειψη
Σουσάμι για πασπαλισμα
Εκτέλεση
Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το χλιαρό γάλα με τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλά να διαλυθούν. Προσθέτουμε το λάδι τα αυγά και ανακατευουμε.
Τέλος το αλεύρι με το αλάτι
Ζυμωνουμε μέχρι να έχω μια εύπλαστη ζύμη
Λαδωνουμε ελαφρώς τη λεκάνη μου και το ζυμάρι μου για να μην πιάσει πέτσα , σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε 1 μισή ώρα περίπου να φουσκώσει
Ανοίγουμε με τον πλάστη μου ένα μεγάλο φύλλο 1 .εκ. παχος και κόβουμε με ένα ποτηράκι στρογγυλά φύλλα.
Θρυμματιζουμε τη φέτα και το ανθότυρο με το πιρούνι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τη ντομάτα , την πιπεριά λίγο λάδι και λίγη ρίγανη και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε με μια κουταλιά του γλυκού και κλείνουμε μισοφέγγαρο (δεν πατάμε πολύ τις άκρες)και πιάνουμε τις δύο γωνίες και τις ενώνουμε.
Βάζουμε σε ταψακι με λαδόκολλα περιμετρικά μέχρι να το γεμίσουμε!!! Αφήνουμεμισή ωρίτσα να φουσκωσει.
Αυγουλωνουμε πασπαλιζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 σέ αέρα μέχρι να ριδισει.
Αν περισσέψει ζυμαράκι μπορουμε να φτιάξουμε και τυροκολουρα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”