Συνταγές
Υπέροχο σπιτικό ψωμάκι – φρέσκο ζυμωτό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Evdokia Bitsakaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
800 γραμ. αλεύρι γοχ
200 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
42 γραμ. Μάγια νωπη
Ένα κουταλάκι του γλύκου ζάχαρη
Δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτι
Δυο και μισή κούπες νερό χλιαρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά σε ένα Μπολ με τη ζάχαρη λίγο νερό και τρεις με τέσσερις κουταλιές αλεύρι ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί κοσκινίζουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι κάνουμε μία λακκούβα στο κέντρο ρίχνουμε το αλάτι γύρω γύρω από το αλεύρι στην Λακκούβα τη μαγιά το νερό λίγο λίγο ζυμώνοντας
Ζυμώνουμε πολύ καλά η ζύμη είναι έτοιμη όταν μαζευτείς έβαλα και καθαρίσουν τα τοιχώματα της λεκάνης από το αλεύρι την βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολάκι
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί την βάζουμε στο μπάγκο της κουζίνας την χωρίζουμε σε δύο μέρη κάνουμε δύο φραντζολάκια εγώ τα έβαλα σε λαδωμένες φόρμες με λαδόκολλα σκεπάζουμε αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά πάνω κάτω μετά
Μετά τα 10 λεπτά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνουμε 30 λεπτά ακόμη αναλόγως το φούρνο εγώ τα χαράξαμε ξυράφι τα έβρεξαν με λίγο νερό και ρίξε λίγο αλεύρι
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Η Συνταγή είναι από Evdokia Bitsakaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.