Συνταγές
Υπέροχο και λαχταριστό ρεβανί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΡΑΒΑΝΙ Η ΡΕΒΑΝΙ !!! Ότι όνομα να του δώσεις..είναι τέλειο!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού γιαούρτι
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι νερού αλεύρι
1 μικρό ποτηράκι κρασιού ηλιέλαιο
2 βανίλιες
1 χαρτάκι μπέικιν παουντερ
Ξύσμα από 1 ή 2 πορτοκάλια
ΣΙΡΟΠΙ
3 Ποτήρια ζάχαρη
3 μίση ποτήρια νερό
Χυμό μισού λεμονιού
Βράσιμο 8 με 10 λεπτά από το σημείο βρασμού
1 ποτηράκι κρασιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, το ρίχνουμε αφού ψηθεί και βγει από το φούρνο.
Καρύδα τριμμένη ( προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, προσθέτουμε το γιαούρτι, τις βανίλιες, το ξύσμα και σιγά σιγά τα στερεά υλικά, ρίχνουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35 λεπτά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει περίπου 10 λεπτά και ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού.
Σιροπιαζουμε με χλιαρό προς κρύο σιρόπι και χλιαρό γλυκό.
Το ταψί είναι 34 επί 24 εκατοστά
Το ποτήρι νερού είναι χωρητικότητας 250 γρ.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.