Συνταγές
Υπέροχο λαχταριστό γλυκό συκαλάκι – ελάτε να σας γλυκάνουμε
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό σύκα
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Καρφάκια γαρύφαλλο
Λίγες σταγόνες λεμόνι
3-4 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα σύκα από κάτω και κάνω μια τρυπούλα τα βάζουμε να πάρουν μια βράση για 4-5 λεπτά τα σουρώνουμε τα παγώνουμε με νερό από την βρύση βάζουμε φρέσκο και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλες δύο φορές. Μετά τα βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό τον χυμό και τις λεμονοπουκες από 3-4 λεμόνια και τα αφήνουμε να σφίξουν.
Μετα τα ξεβγαζουμε τα πιέζουμε απαλά να φύγουν τα υγρά τα βάζουμε σε σουρωτήρι με την τρυπούλα κάτω και τα αφήνουμε καμία ώρα να στραγγίξουν όταν είναι ετοιμα καρφωνουμε ένα γαρύφαλλο .
Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να λιώσει μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε τα σύκα τα βράζουμε δεκα λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά ξαφριζωντας δεν ανακατέυουμε απλά κουνάμετην κατσαρόλα.Τα αφήνουμε όλο το βράδυ να τραβήξουν και την άλλη μέρα τα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι
Γεμίζουμε τα αποστειρωμένα μου βάζα τα κλείνουμε και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν καλά
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.