Συνταγές
Υπέροχο γλυκό, γευστικότατο παραδοσιακό λαδορεβανί – νηστίσιμο
Νόστιμη συνταγή από “Martha Martha – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένα ποτήρι ελαιόλαδο 2 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια σιμιγδάλι μισό χοντρό και μισό ψιλό πέντε ποτήρια νερό και τρεις βανίλιες.
Βάζουμε στην κατσαρόλα μου το νερό το λάδι από το οποίο κρατάω λίγο , τη ζάχαρη το σιμιγδάλι και τις βανίλιες και αρχίζω να ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα όταν πήξει καλά το μείγμα και αρχίσει να ξεκολλάει από την κατσαρόλα
Ρίχνουμε και το λάδι που έχω κρατήσει στο ποτήρι και το ανακατεύουμε να γίνει σαν μπάλα να ξεκολλάει από την κατσαρόλα αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί στρώνουμε καλά με ένα κουτάλι να γίνει ομοιόμορφο
Το χαράζουμε μπακλαβαδωτα βάζουμε τα αμύγδαλα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς αντιστάσεις στην κάτω σχάρα του φούρνου για περίπου μιάμιση ώρα να πάρει ωραίο χρώμα αυτό το γλυκό θελει καλό ψήσιμο.
Νόστιμη συνταγή από “Martha Martha – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Για ακόμη πιο λαχταριστή συνταγή δες παρακάτω όλη τη διαδικασία για να μην το λιγουρεύεσαι άλλο – Φτιάξε και εσύ τώρα αυτό το εξαιρετικό ρεβανί με μαστίχα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερίνα Βλάσση-Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)-Μαρία Μοσχούλα”
ΥΛΙΚΑ
200 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
150 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του εάν δεν έχετε θα βάλετε αλεύρι κανονικό με μισό φακελάκι μπέικιν
250 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια γάλα σκόνη η εβαπορέ
5 αυγά
Δυόμιση γραμμάρια αλάτι
1 μία βανίλια
λίγη μαστίχα..
Για το σιρόπι
600 γραμμάρια ζάχαρη
600 γραμμάρια νερό 50 γραμμάρια βούτυρο και λίγο ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι
Εκτέλεση:
χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για 10 λεπτά ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα να αφρατέψει στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι τη βανίλια τη μαστίχα το αλάτι βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 για 50 λεπτά
Βράζουμε το σιρόπι για 5-10 λεπτά το περιχύνουμε κουταλιά-κουταλιά να μη σπάσει το γλυκό μας.
Μόλις βγει το γλυκό μας από το φούρνο κατευθείαν το σιροπιάζουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερίνα Βλάσση-Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)-Μαρία Μοσχούλα”