Συνταγές
Υπέροχο και πεντανόστιμο σάμαλι – μία συνταγή από την Πόλη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Mavrovouniotou – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”.
ΥΛΙΚΑ:
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτήρι αλεύρι γ.ο.χ.
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γιαούρτι (το μισό, απλό αγελαδινό και το άλλο μισό, στραγγιστό με βελούδινη υφή… εγώ προτιμώ το “total” της ΦΑΓΕ)
4 αυγά
10γρ. μπέικιν πάουντερ
Μαστίχα Χίου (2-3 κόκκους)
Αμύγδαλα
και φιστίκι Αιγίνης για το στόλισμα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
3,5 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
2 βανίλιες
Λίγο χυμό λεμονιού.
Tips: Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο σιροπιάζουμε με ζεστό προς χλιαρό σιρόπι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τη μαστίχα και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το γιαούρτι.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Σιροπιάζουμε το γλυκό και το αφήνουμε μια ολόκληρη νύχτα να κρυώσει τελείως.
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Mavrovouniotou – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”.