Συνταγές
Υπέροχο κέικ με στέβια, υγιεινό και σίγουρα πεντανόστιμο
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
500 γρ φαρίνα
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 βανίλια
30 γρ στέβια
4 αυγά
2 μικρά φλυτζανάκια του καφέ κονιάκ
Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τα αυγά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα- ένα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η στέβια
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί, αφού πρώτα το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 45 λεπτά περίπου στον αέρα.
Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο το κέικ τρυπώντας με ένα μαχαίρι το μίγμα. Αν το μαχαίρι βγαίνει καθαρό, το κέικ είναι έτοιμο!
Τέλος ρίχνουμε κονιάκ
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχα ,αρωματικά και πανέμορφα cookies με στέβια και σοκολάτα- δεν απλώνουν φουσκώνουν.
Η Συνταγή είναι από κ. Γεωργία Διαμαντόγλου– “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
140 γρ.σοκολατα μαύρη η σπασμένη
130 γρ.βουτυρο ανάλατο Βιτάμ
100 γρ,ζαχαρη κρυσταλλική
100 γρ,ζαχαρη καστανη
1 αυγό
2κουτ.γλυκ.βανιλια
180 γρ.αλευρι
1/2 κουτ.γλυκ.μπεικεν παουτερ
1/2 κουτ.γλυ.σοδα
1 πρεζα αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ενώνουμε και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός της σοκολάτας που την προσθέτουμε στο τέλος )να γίνει μια ζύμη μαλακή αλλά να μην κολλά τα βάζουμε με ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού σε απόσταση μεταξύ τους γιατί ανοίγουν και απλώνουν.
Τα ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο αέρα 180 περίπου 12 λεπτά.
Έτοιμα και τα μπισκότα μας με κομμάτια σοκολάτας για τον καφέ μας
Η Συνταγή είναι από κ. Γεωργία Διαμαντόγλου– “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.