Συνταγές
Υπέροχο κέικ μελιού με κανέλα, πολύ αφράτο και πολύ νόστιμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Vasia Zaglara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
150 γρ λάδι
200 γρ μέλι
200 γρ χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 1/2 κουτ γλυκού κανέλα
1/3 κουτ γλυκού γαρύφαλλο
1/4 κουτ γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουτ γλυκού σόδα
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ αλεύρι ολικής
2 1/2 κουτ γλυκού μπεικιν παουντερ
Καρύδια ψιλοκομμένα για διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπόλ βάζουμε το λάδι με το μέλι και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού που μέσα έχουμε διαλύσει την σόδα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το σιμιγδάλι.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν παουντερ και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα που έχουμε βουτυρώσει και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 170 σε προθερμασμένο φούρνου.
Η Συνταγή είναι από Vasia Zaglara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δες ακόμη μία εξαιρετική συνταγή για φανταστικά ρολάκια κανέλας γεμάτα αρώματα.
Καλή επιτυχία σε όποιον την δοκιμάσει και καλή σας απόλαυση!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Kaimakami-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
75 γ βιτάμ
25 γ μαγιά φρέσκια
100 γ ζάχαρη
250 γ γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
450 γ αλεύρι
Λίγο αλάτι
Γέμιση
50 γ βιτάμ
Κανέλα
100 γ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα τη ζάχαρη την μαγιά και ανακατεύουμε, ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε. Μετά ρίχνουμε σιγά σιγά το λιωμένο βιτάμ μέχρι να το απορροφήσει όλο το ζυμάρι μας.
Το αφήνουμε να φουσκώσει και μετά το ανοίγουμε το αλείφουμε με βιτάμ και ρίχνουμε κανέλα και ζάχαρη, το κάνουμε ρόλο και κόβουμε. Αφήνουμε ξανά να φουσκώσει. Ψήνουμε 10 λεπτά σε αέρα 180 βαθμούς.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Kaimakami-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”