Συνταγές
Υπέροχο κέικ κανέλας γεμάτο άρωμα και νοστιμιά
Η Συνταγή είναι από Αθανασία Μητροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
400 γρ αλεύρι φαρίνα
300 γρ ζάχαρη
200 γρ σπορέλαιο
310 ml γάλα
4 αυγά
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας κανέλα σκόνη
¾ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο σκόνη
¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σκόνη
1 βανίλια
1½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
Επιπλέον:
Ζάχαρη κρυσταλλική ψιλή
Κανέλα σκόνη
Για το πασπαλισμα :
Ζάχαρη αχνη
Κανέλα
Εκτέλεση :
Σε ένα μπόλ, χτυπάμε με το μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατεψουν. Μόλις, το μείγμα μας ομογενοποιηθεί, ρίχνουμε το σπορέλαιο. Ρίχνουμε έπειτα τα μπαχαρικα(κανέλα, μοσχοκάρυδο,γαρύφαλλο), την βανίλια και το χυμό λεμονιού.
Αφού έχουμε κοσκινίσει την φαρίνα με το μπέκιν αρχίζουμε σιγά σιγά να τα ρίχνουμε στο μπόλ, εναλλάξ με το γάλα. Τα χτυπάμε λίγο με το μίξερ και έπειτα απαλά με μια μαριζ έως ότου να ενωθούν καλά.
Αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα και ρίχνουμε μια στρώση από το μείγμα μας έπειτα μια χοντρή στρώση κανέλας και ζάχαρης, έπειτα πάλι το μειγμα μας, ξανά κανέλα και ζάχαρη και κλείνουμε με το μείγμα μας. Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 50 λεπτά. Το βγάζουμε απο τον φούρνο.
Το αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Αθανασία Μητροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.