Συνταγές
Υπέροχο αγαπημένο και λαχταριστό αλμυρό κέικ με φέτα και λουκάνικο
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
180 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
100 gr γιαούρτι
100gr ελαιόλαδο
200 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κυβάκια
1 χούφτα παρμεζάνα τριμμένη
1 χωριάτικο λουκάνικο με γεύση πορτοκάλι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας καλά γεμάτη άνηθο
λίγο αλάτι και λίγο ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Σε τηγάνι κόψτε το λουκάνικο σε κύβους και τσιγαρίστε το
Σε μία λεκάνη χτυπάτε τα αυγά, ρίχνετε το λάδι στη συνέχεια ρίχνετε το γιαούρτι και όλα τα υπόλοιπα υλικά
ανακατεύετε καλά, λαδώνετε μία φόρμα μακρόστενη του κέικ, και αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι και ψήνετε το κέικ στους 180 βαθμούς περίπου για 40 λεπτά
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πολύ ωραίο σνακ για όλες τις ώρες – φτιάξε το πιο νόστιμο αλμυρό κέικ.
Η Συνταγή είναι από κ. Dimitra Argeiti– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ:
4 αυγά, 250γρ γάλα,330 γρ φαριναπ, 250γρ κασέρι τριμμένο, 1 συσκευασία παριζακι τριμμένο ή κομμένο σε κύβους, 250γρ φέτα θρυμματισμενη,1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη,πιπέρι και ρίγανη ( τα τυριά και τα αλλαντικά είναι της αρεσκείας σας. Μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με ότι θέλετε).
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά ώσπου να φουσκώσουν. Προσθέτουμε το φαριναπ και το γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια κουτάλα προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς για 45λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα ώσπου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
Η Συνταγή είναι από κ. Dimitra Argeiti– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.