Συνταγές
Υπέροχος και πολύ γευστικός σπέσιαλ χαλβάς με αμύγδαλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ:
500 γραμμαρια χονδρο σιμιγδαλι,
100 ml ελαιολαδο,
250 γραμμαρια ζαχαρη,
3 νεροποτηρα νερο,
100 γραμμαρια ασπρα αμυγδαλα,
λιγο κανελα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε το σιμιγδαλι και το λαδι σε.βαθυ τηγανι και ανακατευουμε στο χαμηλο μεχρι να παρει ωραιο χρωμα!
Στο τελευταιο πενταλεπτο ριχνουμε και τα αμυγδαλα.και την κανελα! Βαζουμε στην κατσαρολα το νερο και την ζαχαρη και μολις αρχιζει να βραζει ριχνουμε το μιγμα σιμιγδαλιου ανακατευουμε και κλεινουμε το καπακι αφηνουμε στο χαμηλο να βρασει 3 λεπτα!
Το κατεβαζουμε βαζουμε ενδιαμεσα στο καπακι και στην κατσαρολα μια πετσετα νωπη κουζινας και το κλεινουμε καλα!Το αφηνουμε για 20 λεπτα!
Στην συνεχεια το βαζουμε σε οτι σκευος θελουμε!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”