Συνταγές
Εξαιρετική κολοκυθόπιτα αλμυρή με χειροποίητο φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Όλγα Κογγου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα φύλλα τα κάνω πάντα με το μάτι αλεύρι νερό λάδι αλάτακι λίγο λίγο ξύδι, να μου βγούν έξι φύλλα.
Γέμιση:
ένα κολοκύθι μεσαίο για το ταψί της κουζίνας φέτα λίγο αλάτακι ,4 αυγά λαδακι και το μυστικό της μαμάς μου μισό κουταλάκι ζάχαρη
Ψήνουμε σε προθέρμασμενο φούρνο στους ,200° για κανά 40 λεπτό
Η Συνταγή είναι από Όλγα Κογγου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς! Υπέροχη χειροποίητη και παραδοσιακή Καλαμποκόπιτα με μανιτάρια
Υλικά
2 ποτήρια αλεύρι από καλαμπόκι
1 ποτήρι αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ , προαιρετικά λίγη σόδα
3 αυγά , λίγο αλάτι , λίγη ζάχαρη
1 ποτήρι ζεστό γάλα
½ ποτήρι λαδί (μισό ελαιόλαδο ,μισό σπορέλαιο)
1 ποτήρι τυρί φέτα
3 ποτήρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 πιπέρια κόκκινη ,1 πράσινη
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
Κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
1)Σοτάρουμε τα μανιτάρια με το λάδι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
2)Χτυπάμε μόνο τα αυγά στο μίξερ. Στη συνεχεία ρίχνουμε το γάλα , το γιαούρτι , το λάδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας τελευταία τα μανιτάρια και ανακατεύουμε προσεκτικά.
3)Αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά να φουσκώσει. Παράλληλα ζεσταίνουμε τον φούρνο.
4)Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και πασπαλίζουμε την πίτα με το τριμμένο κεφαλοτύρι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά.