Συνταγές
Πολύ αφράτα, νηστίσιμα κουλουράκια που μοσχοβολάνε πορτοκάλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι του νερού αραβοσιτέλαιο 120 γρ
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό φρέσκο πορτοκαλί 120 γρ
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 σφηνάκι κονιάκ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
1 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες μαύρες και ξανθές
1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα κοπανισμενα η καρύδια
Ζαχαρόνερο για το άλειμμα και σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε πρώτα το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει καλά, στη συνέχεια ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού το ξύσμα το μπέικιν πάουντερ την κανέλα το κονιάκ τις σταφίδες τα αμύγδαλα, ανακατεύετε όλα μαζί και ρίχνετε το αλεύρι σιγά σιγά τόσο όσο πάρει,περίπου 600 γρ, να γίνει μία ζύμη μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια
φτιάχνετε κουλουράκια μικρά τα βουτάτε μέσα σε ζαχαρόνερο και μετά σουσάμι και ψήνετε στους 180 σε αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν
Σε περίπτωση που δεν βάλετε τις σταφίδες να βάλετε ενάμιση ποτήρι ζάχαρη.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για υπέροχη τάρτα με κρέμα βανίλια και ζελέ πορτοκάλι
Η Συνταγή είναι της κ. Anna Gart– “ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”
ΥΛΙΚΑ- ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένα μπολ κουλούρια ή μπισκότα, ο,τιδήποτε έχουμε στο σπίτι. Δεν έχει σημασία. Εγώ έβαλα ποικιλία. Πχ λευκά, digestive, ολικής.
Τα τρίβουμε στο μπλέντερ καλά κ μετά τα ζυμώνουμε με βούτυρο γίδινο. Στρώνουμε λίγο αλουμινόχαρτο, από πάνω ένα τσέρκι κ μέσα απλώνουμε το μείγμα καλά-καλά.
Κλείνουμε γύρω-γύρω με το αλουμινόχαρτο κ το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει. Η κρέμα γίνεται με γάλα κατσικίσιο, νισεστέ κ ένα φακελάκι ζάχαρης, βανίλιας κ πορτοκαλιού -captain’s-. Είναι έτοιμο μπαχαρικό.
Το στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα κ το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Τέλος, στίβουμε 3-4 πορτοκάλια μαζί με τις ίνες κ 3 φύλλα ζελατίνας. Όπως όλα τα ζελέ. Νερό καθόλου.
Το ρίχνουμε πάνω από την κρέμα κ το βάζουμε στο ψυγείο για μία νύχτα.
Η Συνταγή είναι της κ. Anna Gart– “ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”