Συνταγές
Υπέροχη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Zotou Ioanna – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
Για τη γεμιση :
350γρ. Σπανακι
2Φρεσκα κρεμυδακια
Ανηθο
2αυγα
2κτς αλευρι
200γρ τυρι Φετα
1κτγ αλατι
Πιπερι
Για το μειγμα ζυμης:
400.γρ αλευρι
400γρ νερο
130γρ ελαιολαδο
270γρ γιαουρτι
1,5 κτγ αλατι
10γρ μπεικιν παουντερ
Για το πασπαλισμα
100γρ σουσαμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεουμε τα υλικα τις ζυμης
Και ανακετευουμε τα υλικα τις γεμισης .
Ριχνουμε σε ενα ταψι 46×38εκ. το σουσαμι να παει παντου , στρωνουμε το μισο χυλο απο την ζυμη με μια μαριζ ομοιομορφα , ρχνουμε την γεμιση με το στιμενο σπανακι , επομενη στρωση παλι με τον χυλο και τελος ριχνουμε παλι σουσαμι απο πανω.
Στους 190 βαθμους , 60’ λεπτα ψησιμο
Η Συνταγή είναι από Zotou Ioanna – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Υπέροχα και λαχταριστά ταρτάκια με σπανάκι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ειρήνη Σταματέλλη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
Σφολιατάκια στρογγυλά
(ζύμη με 1 βιτάμ 1 από 1 ποτήρι γάλα λίγο αλάτι και λίγο αλεύρι για το άνοιγμα)
800γρ σπανάκι
300γρ φέτα Μυτιλήνης
8 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 κούπα άνηθο
1/2 κούπα μαϊντανό
1/4 κούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα
4 αυγά
αλάτι /πιπέρι
2 κούπες μπεσαμέλ
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Πλύντε το σπανάκι κόψτε το σε κομμάτια πασπαλίστε με αλάτι και τρίψτε με τα χεριά να μαραθεί καλά. Στύψτε να φύγει το πολύ νερό βάλτε σε μπολ κι ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά .
Στρώστε στις υποδοχές του ταψιού τα σφολιατακια αφού τις λαδώσετε. βάλτε 1 με 2 κουταλιές γέμιση σε κάθε χαρτάκι. Ετοιμάστε 2 κούπες μπεσαμέλ σφιχτή ανακατέψτε τα δυο αυγά και βαλτέ μια κουταλιά σκεπάζοντας τη γέμιση. Ψήστε τα χαρτάκια στους 180 45′ περίπου ή ώσπου ροδίσει η επιφάνεια.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ειρήνη Σταματέλλη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”