Συνταγές
Υπέροχη κοτόπιτα, νοστιμότατη και καλοφτιαγμένη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Γεωργια Γουργουλετη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά: ( για ένα ταψί Νο40)
1 κοτόπουλο περίπου 1,500 γραμμάρια
1 κρεμμύδι ξερό
Λάδι( ένα ποτήρι του κρασιού)
1 κούπα τυρί τριμμένο ( εγώ βάζω ότι έχω κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα)
Λίγο μαϊντανό φρέσκο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά.
Για το φύλλο
750γρ.αλευρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι αλάτι
100γρ λάδι
340 γρ νερό χλιαρό
2 κουταλιές ξύδι
Εκτέλεση
Βράζουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι και λίγο λάδι, αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκαλα,το κόβουμε με μαχαίρι σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γυαλίζει, ρίχνουμε το κοτόπουλο ανακατεύουμε καλά, κατεβάζουμε από την φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο προσθέτουμε το τυρί τριμμένο το μαϊντανό την πάπρικα και δοκιμάζουμε αν θέλει να προσθέσουμε λίγο αλάτι.
Για το φύλλο σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το αλάτι ανοίγουμε μια λακουβιτσα και εκεί ρίχνουμε το λάδι το ξύδι και το νερο, παίρνοντας το αλεύρι από γύρω το ρίχνουμε μέσα στην λακουβιτσα και αφού μαζέψει όλα τα υγρά το βγάζουμε στον πάγκο και το ζυμωνουμε με απαλές κινήσεις για 4-5 λεπτά το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου μία ώρα και μετά ανοίγουμε δύο φύλα για κάτω και δύο για επάνω.
Στρώνουμε τα φύλλα στο ταψί αφού το έχουμε λαδωμένο ( και λίγο ράντισμα ενδιάμεσα στα φύλλα) βάζουμε την γέμιση κλείνουμε με τα άλλα δύο φύλα , χαράζουμε την πίτα μας και ρίχνουμε 4-5 κουτάλες από το ζουμί του κοτόπουλου , ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις ( για 5 λεπτά στην αρχή στον αέρα) μέχρι να πάρει χρώμα
Η Συνταγή είναι από Γεωργια Γουργουλετη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.