Συνταγές
Υπέροχες πιτούλες μπαστουνάκια με σπανάκι ή χόρτα και επιλέον μυρωδικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Αναστασια Βλαχου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι γ.ό.χ. Εγώ χρησιμοποιώ ΚΟΥΛΑ
1 1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
4 κ.σ. ξύδι
2 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
500 γραμμάρια χλιαρό νερό
ΈΚΤΕΛΕΣΗ
Στο κάδο του μίξερ μου έβαλα όλα τα υλικά..τα ανακάτεψα.. στη συνέχεια πρόσθεσα το νερό χλιαρό….και το άφησα να χτυπηθεί με το γάντζο περίπου για 5’….
Στη συνέχεια βάζω το ζυμάρι μου σ’ένα λεκανακι και το αφήνω να ξεκουραστεί για 60′
ΥΛΙΚΆ ΓΈΜΙΣΗΣ
1 κιλό σπανάκι
1/2 κιλό πράσα
2 ματσάκια καυκαλήθρες
2 ματσάκια μυρώνια
2 ματσάκια άνηθο
1 ματσάκι μάραθο
1/2 ματσάκι δυόσμο
3 κρεμμύδια ξερά
1 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
αλάτι, πιπέρι
1 σφηνάκι περίπου ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Από φέτα εγώ χρησιμοποιώ ΔΩΔΏΝΗ..Και βάζω σε κάθε μπαστουνακι όσο εγώ θέλω…με το μάτι τα χορταρικά..Και η φέτα..
Να είναι πάντως γεμάτο
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε ,πλένουμε και κόβουμε όλο το σπανάκι, κόβουμε ροδέλες μικρές τα πράσα, τα ξερά κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ,ολα τα μυρωδικά και τα στεγνώνουμε αφού πρώτα τα κόψουμε σε μικρά κομματάκια.
Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι λίγο ελαιόλαδο και τα τρίβουμε πολύ καλά
Τη βάζουμε στο ψυγείο..Και την άλλη μέρα τα φτιάχνουμε .
Το υλικό της γέμισης.είναι για να φτιάξουμε περίπου…76 κομμάτια.
Το υλικό για το ζυμάρι…έφτιαξα 38 μπαστουνακια
Το κάθε ζυμαρακι είναι 90 γρ …φτιάχνουμε ένα στενομακρο φύλλο και το κόβουμε στη μέση…τυλιγουμε από τη στενή πλευρά.
Πάντα λαδωνουμε το ζυμαρακι από μέσα…και από πάνω
Ψήσιμο πάντα στο κάτω μέρος του φούρνου, καλά προθερμασμενος στους 200° πάνω κάτω για περίπου 50′
Νόστιμη συνταγή από ” Αναστασια Βλαχου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”