Συνταγές
Καλοφτιαγμένες με πολύ μεράκι – Η ώρα η καλή στα παιδιά – Υπέροχες δίπλες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για μια δόση
Για το ζυμάρι
10 αυγά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 βανίλιες
80 ml ούζο
1 κουταλάκι γλ ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
Σιρόπι
1 κιλό 200 γρ μέλι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Καρύδι ψιλό τριμμένο στο μουλτι και κανέλα για πασπαλισμα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σπαζουμε τα αυγά σε μικρή λεκανιτσα, χτυπάμε λίγο να σπάσουν τα περνάμε από σουρωτηρακι μήπως έχει πέσει κανένα τσοφλι και τα ρίχνουμε σε μεγαλύτερη λεκάνη.
Τα χτυπάμε με το μίξερ για 15 – 20 λεπτά να αφρατεψουν και να ασπρίσουν, προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι, τις βανίλιες και το ούζο και στη συνέχεια το αλεύρι, ζυμώνοντας να γίνει ένα σφιχτό ζυμάρι. Εάν χρειαστεί ακόμα λίγο αλεύρι προσθέτουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν για δύο τρία λεπτά και ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε να λιώσει και το κατεβάζουμε από την φωτιά αφήνοντας το στην άκρη.
Κόβουμε μικρά ζυμαράκια τα βουτάμε σε αλεύρι τα πιέζουμε λίγο και τα περνάμε από τη μηχανή ζυμαρικών στα νούμερα 1 – 3 – 5 – 7. Κόβουμε σε μακρόστενο κομμάτι 23 εκατοστά περίπου, έχουμε βάλει λάδι να κάψει σε μεγάλο τηγάνι και ρίχνουμε το φυλλαράκι το πιέζουμε με δύο πιρούνια το γυρνάμε από την άλλη πλευρά γρήγορα πριν να κοκαλωσει και το τυλιγουμε σε ρολάκι πιέζουμε να βυθιστεί στο λάδι για να ψηθεί και μέσα, όταν χρυσώσει ελαφρώς τα βγάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει το λάδι.
Όταν τις τελειώσουμε όλες τις ρίχνουμε σε ζεστό σιρόπι για περίπου ένα δυο λεπτά βυθίζοντα τες να πιουν σιροπακι τις βγάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και τις πασπαλίζουμε με καρύδι και κανέλα.
Καλύτερα είναι να τις μελωσουμε την επόμενη μέρα.
Την επόμενη μέρα που θα τις μελωσουμε τις τυλιγουμε σε σελοφάν και τις δένουμε με κορδελιτσα.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.