Συνταγές
Υπέροχα τυροπιτάκια κουρού στο σπίτι
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.
Υλικά
1 αυγό
1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ.
130 γρ. ηλιέλαιο
200 γρ. λιωμένο βούτυρο
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.γ baking powder
1/2 κ.γ αλάτι
2 κ.σ τριμμένο πεκορίνο ή κεφαλοτύρι
1 αυγό χτυπημένο (για το άλειμμα)
Σουσάμι
Για τη γέμιση
300 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη ή ότι άλλο θέλετε όπως γιαούρτι, γραβιέρα, αυγό ή αλλα τυριά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει. Τυλίγουμε καλά το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Κάνουμε μπαλάκια τα απλώνουμε στην χούφτα μας, βάζουμε στην μέση την γέμιση. Κλείνουμε και πατάμε τις άκρες να ενωθούν.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει μια λαδόκολλα, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους και αλείφουμε την επιφάνεια με ένα αυγό (χτυπημένο) για το χρώμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 – 25 λεπτά. •
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για πολύ ωραία αφράτα και λαχταριστά τυροπιτάκια πιτσάκια και λουκανικόπιτες για όλα τα γούστα
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Παπανικολαου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φακελάκι μαγιά
1 αυγό
1 κούπα νέρο χλιαρό
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κούπα σπορελαιο
1 κουτάλια ξύδι
αλεύρι ( να μη κολλάει στα χέρια)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η μάγια με το νερό να λιώσει, μετά η ζάχαρη το λάδι το ξύδι, αλεύρι λίγο- λίγο όσπου να μη κολλάει στα χέρια τέλος το αλάτι.
Ζυμώνεται και αφήνετε να φουσκώσει 1 ώρα. Πλάθουμε σε σχήμα που θέλουμε και έτοιμα
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Παπανικολαου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.