Συνταγές
Υπέροχα λαχταριστά κανελομπουλαρ με κανέλα και αμυγδαλόπαστα
Η Συνταγή είναι από κ. Panagiota Kiriakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για τη ζύμη
30 γρ μαγιά φρέσκια
250 γρ γάλα χλιαρό
570 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 γρ αλάτι (1 κγ)
Κάρδαμο 2 κγ
90 γρ ζάχαρη
1 αυγό
1 αυγό Για αλειμμα
Γέμιση:
1 κ.σ κανέλα
200 γρ αμυγδαλοπαστα (έτοιμη)
1 κ.σ βανίλια
150 γρ βούτυρο
Γλασσο σιρόπι για γυαλάδα
150 γρ ζάχαρη
90 γρ νερό
Ολα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλιτσα, 37°
Ρίχνουμε τη μαγιά και τη λιώνουμε ανακατεύοντας
Προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο
Ανακατεύουμε με το αλεύρι Ζυμώνουμε μέχρι να μαζευτη λίγο η ζύμη, προσθέτουμε και το βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να γεινι μια ελαστική ζύμη
Αλευρωνουμε μια επειφανεια και βάζουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 30 λεπτά
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα τετράγωνο φύλλο 1 εκ χοντρό
Αλείφουμε το μείγμα με τη γέμιση αφού το ανακατεψαμε πρώτα
Γυρνάμε το φύλλο σε ρόλο κ κοβουμε σε ρολακια 1 εκ περίπου (20-25 κομμάτια)
Αφήνουμε να Φουσκοσουν 1 ώρα σε φορμακια η χωρίς
Αλείφουμε απαλά με αυγό
Ψήνουμε σε 190 βαθμούς 10 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα
Σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι
Βράζουμε νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά
Όταν βγάλουμε τα μπουλαρ αλείφουμε κ με το σιρόπι για για γυαλάδα, το σιρόπι χλιαρό τα μπουλαρ ζεστά
Η Συνταγή είναι από κ. Panagiota Kiriakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.