Συνταγές
Υπέροχα και πεντανόστιμα καλτσόνε για όλες τις ώρες
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Αλεξάνδρα Κυριάκη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 μαγιά φακ
1/2 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
2 κ.σ λάδι
2.5 -3 φλ αλέυρι γ.ο.χ
Για την γέμιση
Σάλτσα ντομάτας
Πάριζα γαλοπούλα μπέικον η ότι αλλαντικό θέλετε
Τυρί Γκούντα τριμμένο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα με την μαγιά και την ζάχαρη ανακατεύοντας καλά να διαλυθεί η μαγιά σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Μετά προσθέτουμε το λάδι το αλάτι και τέλος το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε μια ώρα να διπλασιαστεί. Μετα χωρίζουμε την ζύμη σε πέντε μπαλάκια. Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το ένα μπαλάκι βάζουμε σάλτσα ντομάτας τυρί τριμμένο τα αλλαντικά μου και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Κλείνω καλά γύρω γύρω και τα βάζουμε σε λαδόκολλά. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Αλεξάνδρα Κυριάκη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”