Συνταγές
Υπέροχα γευστικότατα τρουφάκια καρύδας – μπισκότου θα σας ενθουσιασουν.
Νόστιμη συνταγή από “Μαρινα Μισαηλιδου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικα:
200 ml νερο
150 γρ.βιταμ
150 γρ.ζαχαρη (μπορειτε να βαλετε οτι ζαχαρη θελετε εγω εβαλα καρυδας)
100 γρ.σοκολατα κουβερτουρα
250 γρ.τριμμενα μπισκοτα της αρεσκειας σας (εγω εβαλα πτι μπερ ολικης με μελι)
100 γρ.ινδοκαρυδο
Ινδοκαρυδο επιπλεον για την επικαλυψη
Λιγη πραλινα .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε το νερο +βιταμ+ζαχαρη+κουβερτουρα και το βαζουμε σε μετρια φωτια να λιωσουν τα υλικα .
Μολις ειναι ετοιμο κατεβαζουμε αφηνουμε για 10 λεπτα ριχνουμε τα μπισκοτα +ινδοκαρυδο.
Ανακατευουμε ωστε να εχουμε ενα ωραιο ευπλαστο μειγμα.Πλαθουμε μπαλιτσες τυλιγουμε με ινδοκαρυδο κανουμε στην μεση μια λακουβιτσα και με το κορνε βαζουμε εαν θελουμε λιγη πραλινα.
Νόστιμη συνταγή από “Μαρινα Μισαηλιδου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να δοκιμάσουμε ακόμη μία λαχταριστή συνταγή για πολύ ωραία τρουφάκια ινδοκάρυδου εύκολα και λαχταριστα – μπουκιά και απόλαυση
Η Συνταγή είναι από κ. Sunday Lous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
320 γραμ τριμμένη καρύδα
Ενα ζαχαρουχο γάλα
300 γραμ κουβερτουρα της επιλογής σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη καρύδα και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά με το χέρι μέχρι τα δύο υλικά να ενωθούν καλά. Αν θέλετε φορέστε γάντια γιατί το μείγμα γίνεται κολλώδες.
Αρχίζετε και πλάθετε το μείγμα σε ότι μέγεθος θέλετε. Τοποθετήστε τις καρύδες σε αντικολλητικό χαρτί και βάλτε της στο ψυγείο για 15 λεπτά ώστε να σφίξουν. (Μπορείτε να τα βουτήξετε σε καρύδα αν θέλετε να αποφύγετε την κουβερτούρα)
Εν τω μεταξύ, λιώστε την κουβερτούρα είτε σε μπεν μαρί είτε στο φούρνο μικροκυμάτων και βουτήξτε τις καρύδες στη σοκολάτα, αφήστε τις πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και στη συνέχεια στο ψυγείο ώστε να παγώσει η κουβερτούρα.
Η Συνταγή είναι από κ. Sunday Lous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.