Ξεχωριστα
Τα παιδιά σας θα τις λατρέψουν!! Απίθανη η συνταγή του τυρόψωμου – πίτες με τυρί
Δώστε την συνταγή στους φίλους σας! Θα εκπλαγούν απο το αποτέλεσμα!, άγγιξες την ευαίσθητη γευστική χορδή μου! πίτες με τυρί με απαλή και βελούδινη ζύμη και τόσο εκρηκτική γέμιση εξαιρετικού τυριού..
Κάτι σαν ποντιακά Πισία που τρελαίνομαστε!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
για τις πίτες
-380 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
-9 γρ. ξηρή μαγιά
-250 γρ. γάλα
-1/2 κτσ. ζάχαρη
-1/2 κτσ. αλάτι
-1 κτσ. ηλιέλαιο
για την γέμιση
-300 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
-1 μέτριο αυγό
-πιπέρι
για το τηγάνισμα
-λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή ανακατεύοντας καλά με το σύρμα σε ένα μπωλ το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρι και το λάδι.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε σταδιακά και ανακατεύοντας το αλεύρι. Συμπληρώνουμε το αλάτι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Δουλεύουμε κατόπιν την ζύμη για λίγο με τα χέρια έως ότου να ξεκολλάει από το μπωλ.
Την πλάθουμε σε μπάλα, καλύπτουμε το μπωλ με μεμβράνη και μία πετσέτα και περιμένουμε για 20 λεπτά.
Μετά από αυτό τον χρόνο, δουλεύουμε τη ζύμη για λίγο στον πάγκο και την κόβουμε σε κομμάτια των 60 γραμμαρίων.
Με αυτά τα κομμάτια της ζύμης φτιάχνουμε μπαλάκια τα οποία σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Προχωράμε στο επόμενο βήμα στην παρασκευή της γέμισης. Σε ένα μπωλ στο οποίο έχουμε ρίξει την τριμμένη γκούντα, ρίχνουμε το αυγό και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα πηρούνι.
Αφού αλευρώσουμε τον πάγκο, ανοίγουμε τα μπαλάκια με τα χέρια μας σε πίτα και βάζουμε ποσότητα από την γέμιση. Κλείνουμε τις πίτες διπλώνοντας τις άκρες.
Καλύπτουμε τις πίτες που φτιάχνουμε με μεμβράνη. Περιμένουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστούν.
Αφού λαδώσουμε λίγο τα χέρια μας, ανοίγουμε ελαφρώς τις πίτες στον πάγκο δίνοντας έτσι ένα μακρόστενο σχήμα.
Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι στο οποίο έχουμε ρίξει ελαιόλαδο.
Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Μετά το τηγάνισμα τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Δείτε τη συνταγή βήμα βήμα για “πίτες με τυρί” και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το φτιάξετε μόνο μια φορά!
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL