Συνταγές
Αφράτα, μαλακά, μοναδικά τυροπιτάκια με ζύμη κουρού
Με αυτή την απλή συνταγή φτιάχνεις αξεπέραστα τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη κουρού για το σπίτι ή και την παραλία! Καλή όρεξη!
Υλικά (20 κομμάτια)
200 γρ τυρί φέτα
Πιπέρι
2 ασπράδια αυγού
Για τη Ζύμη
200 ml γάλα
150 ml λάδι σπορέλαιο
Αλάτι
400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κρόκους
Σουσάμι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε τη συνταγή μας με τη γέμιση και σε ένα μπολ βάζουμε τη σπασμένη φέτα το πιπέρι, τα ασπράδια και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη ζύμη, αναμειγνύοντας το γάλα με το λάδι και το αλάτι.
Κατόπιν, ενσωματώνουμε το αλεύρι στο μείγμα μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη και να ξεκολλάει από τα χέρια.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και κόβουμε φυλλαράκια, όπως δείχνει και το βίντεο.
Συνεχίζουμε και βάζουμε τη φέτα και διπλώνουμε τα τυροπιτάκια μας.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Τέλος, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.
Τα τυροπιτάκια κουρού είναι έτοιμα προς κατανάλωση! Καλή απόλαυση!
Ακολουθεί το βίντεο με τη συνταγή:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!