Συνταγές
Το καλύτερο σνακ για πρωινό και καφεδάκι! Τραγάνα και πολύ αφράτα τα τυροπιτάκια κουρού
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 αυγά
1 πλάκα βιταμ
1/2 κούπα γάλα
1 φακελάκι μάγια
1 κουτ σούπας ζάχαρη
1 κουτ του γλυκού αλάτι, 3/5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500gr τυρι φετα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χτυπάμε ελαφρά τα αυγά ρίχνουμε το γάλα χλιαρό το βιταμ σε θερμοκρασία δωματίου το αλεύρι όσο πάρει εγώ έβαλα 3,5 κούπες, την μαγιά, ζάχαρη, και αλάτι
Αφήνουμε να φουσκώσει 40 λεπτά σε ζεστό μέρος ανοίγουμε με το χέρι βάζουμε τυρί και αλείφουμε με τον κρόκο αυγού
ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 εγώ 20 λεπτά σε αντιστάσεις είναι πεντανόστιμα
Για να πετύχετε το σχήμα αφού τα αλείψετε πρώτα με κρόκο αυγού μετά περάστε ελαφρά με ένα πιρούνι από πάνω και κάνετε γραμμές
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Ετοιμάστε μόνοι σας γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντάς τα.
Τα πιο εύκολα τυροπιτάκια για το πάρτυ, τις βολτες, τη λιγουρα – λαχταριστές μπαμπάτσικες μπαλίτσες!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασία Θεοχαροπούλου -. Πιτες – Φαγητα & Γλυκα με…Μεράκι.”
Υλικά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
4 αυγά
1 κεσεδάκι σπορέλαιο
1 κεσεδάκι τυρί
τριμμένο κασέρι
3 φλ αλεύρι ίσως και παραπάνω ανάλογα το αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν
ρίγανη, πιπέρι, αλάτι
σουσάμι
προαιρετικά μπορείτε να βάλετε οτι μυρωδικά θέλετε, ζαμπον ψιλοκομμένο, λουκάνικο ψιλοκομμένο, ελιές ή πιπεριές κλπ
Εκτέλεση:
1. Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε με το σύρμα το γιαούρτι με τα αυγά μέχρι να γίνουν σαν κρέμα
2. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το λάδι ανακατεύοντας
3. Ρίχνουμε το μπέικιν, το τυρί και το κασέρι. Προσθέτουμε και αλεύρι μέχρι να αρχίσει να σφίγγει η ζύμη μας, να στέκεται στο κουτάλι.
4. Στρώνουμε με λαδόκολλα το ταψί και με ένα κουτάλι βάζουμε μπαλίτσες ζύμης στη λαδόκολλα.. Αφήνουμε λίγο κενό ανάμεσα τους γιατί με το ψήσιμο απλώνουν. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20- 40 λεπτά περίπου, έως ότου αρχίσουν αν ροδίζουν. Τα βγάζουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασία Θεοχαροπούλου -. Πιτες – Φαγητα & Γλυκα με…Μεράκι.”