Συνταγές
Τα πιο νόστιμα και τραγανά τυροπιτάκια κουρού – Ετοιμάζονται εύκολα
Η Εκτέλεση είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 αυγά
1 πλάκα βούτυρο 250 γρ.
1/2 κούπα γάλα
1 φακελάκι μάγια
1 κουτ σούπας ζάχαρη
1 κουτ του γλυκού αλάτι, 3,1/5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500gr τυρί φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χτυπάμε ελαφρά τα αυγά ρίχνουμε το γάλα χλιαρό το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου το αλεύρι όσο πάρει εγώ έβαλα 3,5 κούπες του νες καφέ , την μαγιά, ζάχαρη, και αλάτι
Αφήνουμε να φουσκώσει 40 λεπτά σε ζεστό μέρος ανοίγουμε με το χέρι μια μικρή πίτα βάζουμε τυρί κλείνουμε και αλείφουμε με τον κρόκο αυγού
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 εγώ 20 λεπτά σε αντιστάσεις
*τα μισά με σπανάκι και τυρί. Ζεματισα λίγο το σπανάκι το στράγγιξα και το άφησα να κρυώσει και πρόσθεσα άνηθο φρέσκο κρεμμυδάκι λίγο δυόσμο τυρί και 1 αυγό.
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Gogo Samiou .
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για Υπέροχο τυροζούλι – αγαπημένο!
Η Συνταγή είναι από κ. Giannis Artemis Peteinarakis– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ
3 κιλά γάλα πρόβειο
1 κσ ξυνο , είναι αυτό το υλικό που πήζει το γάλα,το αγόρασα από μαγαζί με μπαχαρικά
1 κ γλ ξύδι λευκό
Αλατι
Τουπι , είναι το καλαθάκι πο βάζω το τυρί
Μπολιδα η τούλι
Λίγο νερό
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα στο τσουκάλι , αφού πρώτα το σουρωνουμε .
Σε μια φλυτζάνα βάζουμε το ξυνο,το ξύδι και λίγο νερό, το ανακατεύουμε να λιώσει το ξυνο, και το βάζουμε στην κατσαρόλα μόλις αρχίζει να βράζει το γάλα.
Σε λίγα λεπτά έχει πήξει και έχει γίνει μυζήθρα,με μια τρυπητή κουτάλα το βάζουμε λίγο , λίγο στο τουπι και του προσθέτουμε αλάτι.
ΣΕ 2 ΗΜΈΡΕΣ ΤΟ ΒΓΆΖουμε ΑΠΌ ΤΟ ΤΟΥΠΙ ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΈΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΦΆΓΩΜΑ
ΑΝ ΘΈΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΤΡΊΨΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΑΚΑΡΌΝΙΑ ΤΟ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ ΓΙΑ 20 ΗΜΈΡΕΣ.
Η Συνταγή είναι από κ. Giannis Artemis Peteinarakis– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.