Συνταγές
Τυροκούλουρα σφολιάτας – ετοιμάζονται εύκολα και γίνονται σκέτος αφρός
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
200gr τυρί φέτα τριμμένη
100gr γραβιέρα τριμμένη
1 αυγό
σουσάμι
Εκτέλεση:
Ανοίγουμε το ενα φύλλο σφολιάτας ,χτυπάμε λίγο το αυγό και με ενα πινέλο το αλλείφουμε με το αυγό.Κόβουμε σε λωρίδες υπολογίζουμε 3-4 δάχτυλα φάρδος βγάζουμε 6 κομμάτια.Παιρνουμε την φέτα και το τυρί και το απλώνουμε σε κάθε λωρίδα,ρίχνουμε απο πάνω και λίγη γραβιέρα.
Κρατάμε λίγη γραβιέρα για να πασπαλίσουμε απο πάνω απο τα κουλούρια. Κατόπιν πιάνουμε μια μια σφολιάτα την διπλώνουμε για να κλείσουμε το τυρί μέσα και ρολάρουμε απαλά και ενώνουμε τις άκρες.
Βάζουμε το κουλούρι σε ταψί που έχουμε τοποθετήσει χαρτί ψησίματος και συνεχίζουμε την ιδια διαδικασία. Απλώνουμε το υπόλοιπο αυγό απο πάνω πασπαλίζουμε με την γραβιέρα και το σουσάμι. Ψήνουμε στους 200c για 30′
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πολύ αφράτα και λαχταριστά τυροκούλουρα και καλτσόνε σκέτος αφρός!.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Katerina Psathopoulou Panagiotis Molivas-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικα:
800γρ αλεύρι γ.ο.χ
250ml ηλιέλαιο
400ml χλιαρό γάλα
2 φακελακια μαγιά
Μισο φλυτζανακι του καφέ νερό
1 κ.σ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
Λίγη κέτσαπ
300γρ τριμμένα κίτρινα τυριά
10 φέτες παριζα σε μικρά κομμάτια
500γρ τυρί (εγώ έβαλα κατσικίσιο)
1 αυγό
Σουσάμι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το μισό αλεύρι, το ηλιέλαιο, το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι με το αλάτι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια ίσου βάρους και ανοίγουμε στο μέγεθος μικρού πιάτου (φρούτου).
βγήκαν 16 μπαλάκια
Ανοίγουμε με τα χέρια μας και προσθέτουμε τη γέμιση.
Για τα καλτσονε βάζουμε λίγη κέτσαπ και στη μία πλευρά τριμμένο κίτρινο τυρί και αλλαντικό και τυλίγω ρολάκι.
Στο τυροκουλουρα βάζω μόνο το λευκό τυρί πάλι από τη μια πλευρά, τυλίγω και ενώνω τις δύο άκρες βρέχοντας με λίγο νερό.
Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα στρώνουμε πάνω σε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Katerina Psathopoulou Panagiotis Molivas-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”