Συνταγές
Τσουρέκια με πορτοκαλάδα – Δεν έχουν αποτύχει ποτέ!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Kapa – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια, μόνο για τσουρέκια!!! (βγάζει τρία κανονικά)
300 γρ ζάχαρη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά+1 κγ ζάχαρη
150 γρ νερό
120 γρ γάλα
130 γρ πορτοκαλάδα με ανθρακικό
120 γρ βούτυρο γάλακτος
3 αυγά
10 γρ κακουλέ
10 γρ μαχλεπι
3 γρ μαστίχα σκόνη
αυγό για επάλειψη προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πιάνουμε τη μαγιά ανακατεύοντάς την με το νερό της συνταγής, το οποίο είναι χλιαρό, και το ένα κουταλάκι ζάχαρη, σε ένα μπολακι, και αφήνουμε σκεπασμένο με χαρτί κουζίνας ένα δεκάλεπτο το πολύ, να ανέβει (προσοχή ανεβαίνει πολύ γρήγορα)…
Στη συνέχεια ανακατεύουμε σε γαβαθα το γάλα προς ζεστό, τα αυγά, τα μυρωδικά και την πορτοκαλάδα, ενσωματώνουμε το μείγμα μαγιάς και ρίχνουμε το αλεύρι.
Αφού πάρει μορφή το ζυμάρι, ρίχνουμε σιγά σιγά το βούτυρο λιωμένο, κάνοντας διπλώματα. Σε καμία περίπτωση δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι. Οι δοσολογιες είναι επακριβώς. Αφήνουμε να φουσκώσει 2-3 ώρες σε χλιαρό φούρνο που έχουμε προθερμανει στους 50-60 βαθμούς. Αν έχει πιάσει από την αρχή η μαγιά σωστά, τότε το ζυμάρι θα φουσκώσει τούμπανο οπωσδήποτε σε 2-3 ώρες. Όχι νωπή μαγιά σε αυτή τη συνταγή, γιατί πάντα αργεί.
180 σε αντιστάσεις για 35 λεπτά, μετά το πρώτο δεκάλεπτο σκεπάζω με αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξουν.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Maria Kapa – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.