Συνταγές
Τροφαντά κιμαδοπιτάκια εύκολα με υπέροχη γέμιση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ilias Chatzivasiloglou- ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμά, 2- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα , 1-2 καρότα τριμμένα, 2 αυγά, 200 γραμμάρια φέτα, 1/2 ποτήρι λευκό κρασί, αλάτι, πιπέρι
Για την ζύμη:
1200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι, κουταλιά γλυκού ξύδι, 1 κουταλιά γλυκού μπέϊκιν , περίπου 1/2 ποτήρι λάδι ( εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα) , χλιαρό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το αλεύρι , το αλάτι, το ξύδι και το μπείκιν … Κάνουμε μία τρύπα στο κέντρο και βάζουμε το λάδι και λίγο λίγο χλιαρό νερό ζυμονοντας . Προσθέτουμε όσο νερό ή λάδι εάν χρειαστεί ώστε η ζύμη μας να γίνει μαλακή . Την αφήνουμε να ξεκουραστεί ώσπου να φτιάξουμε την γέμιση .
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο λάδι και τσιγαριζουμε ελαφρά το κρεμμύδι
Ρίχνουμε το καρότο και τον κιμά και ανακατεύουμε να ξεχωρίσει ο κιμάς. Αλατοπιπερώνουμε και Ρίχνουμε το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί και Ρίχνουμε την τριμμένη φέτα και τα δύο αυγά ανακατεύοντας .Δεν θέλουμε να στεγνώσει πολύ ο κιμάς. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο βάζουμε με το χέρι τόση ζύμη που πλακόνοντας την να καλύψει το εσωτερικό του πιάτου. ( Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και λεπτή) .
Σε καθε τέτοια ζύμη βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά γέμιση και την τυλίγουμε απαλά, ζουλώντας τις δύο ακραίες να κλείσουν και τις βάζουμε σε λαδομένο ταψί….( Εγώ βάζω λαδόκολλα λαδομένη).
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ilias Chatzivasiloglou- ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”