Συνταγές
Πολύ όμορφα και γευστικά τρουφάκια
Η Συνταγή είναι από Μαρια Προμπονα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακετο μπισκοτα πτι μπερ χοντροκομμενα 1 κουπα καρυδια τριμμενα 100γρ βουτυρο 1 ζαχαρουχο 200 γρ κουβερτουρα 4 κουταλιες κακαο 6 κ σ κονιακ τρουφα για το τυλιγμα εγω εβαλα γαλακτος κατα λαθος ηθελα κουβερτουρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζετε σε χαμηλη φωτια το βουτυρο το γαλα την κοβερτουρα το κακαο να λιωσουν και να γινουν μια κρεμα
Αφηνετε λιγο να κρυωσει ριχνετε μεσα το μισο κονιακ το αλλο μισο πανω στα μπισκοτα που θα ανακατεψετε με τα καρυδια
ριχνετε και την κρεμα ανακατευετε και πλαθετε στρογγυλα μπαλακια τυλιγοντας τα μεσα στη τρουφα
Μπορειτε να τα τυλιξετε και μεσα σε κακαο η ξηρους καρπους
Η Συνταγή είναι από Μαρια Προμπονα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για τρουφάκια απερίγραπτης νοστιμιάς
Η Συνταγή είναι από Lori Bengu – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακετο πετιτ μπιερ μπισκοτα.
1 ζαχαρουχο.
2 βανιλιες
5 κουταλακια κακαο
100γρ βουτηρο
1 σφηνακι κονιακ
1 κουπα καρυδια τρυμμενα και μιση κουπα αμυγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπαμε σε ενα μπολ τα μπισκοτα , σε μια κατσαρολα λιωνουμε το βουτηρο υστερα ριχνουμε το ζαχαρουχο με το κακαο και την βανιλια
ανακατευουμε πολυ καλα και βγαζουμε την κατσαρολα απο την φωτια . Αφηνουμε 10 λεπτα να κρυωσει και ριχνουμε απο πανω τα μπισκοτα
Ριχνουμε και το κονιακ μαζι με τα καρυδια και τα αμυγδαλα και ανακατευουμε πολυ καλα ολα τα υλικα μαζι και το αφηνουμε δυο ωρες στο ψυγειο υστερα κανουμε μπαλακια τα διακοσμουμε
Η Συνταγή είναι από Lori Bengu – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.