Συνταγές
Μια ζωγραφιά τα τρουφάκια με μερέντα
Η συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ΝΟΥΤΕΛΑ
150 ΓΡ. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
300 ΓΡ. ΓΚΟΦΡΕΤΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, 150 ΓΡ. ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΤΡΙΜΕΝΟ
(ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ)
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
1 ΣΦΙΝΑΚΙ ΛΙΚΕΡ
(ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ )
BAILEY’S
ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 300 ΓΡ. ΠΕΡΙΠΟΥ
2 ΚΤΣ. ΛΑΔΙ ΕΛΑΦΡΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΦΡΕΤΕΣ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΕΝΤΑ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΖΗΜΩΝΟΥΜΕ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΠΕΡΠΟΥ
ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ
ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΣΕ ΥΔΑΤΟΛΟΥΤΡΟ
ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΔΙΑΚΟΣΜΟΥΜΕ ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για Ατομικά ποτηράκια Μερέντας σήμερα απλά και εύκολα!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Zafeiropoulou Aspasia -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
Υλικά
-μπισκότα σοκολάτας
-1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια ή σοκολάτας
-600 ml. γάλα για την κρέμα
-3 κτσ. ζάχαρη για την κρέμα
-1 Μορφάτ
-1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
-3-4 κτσ. Μερέντα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. Στον πάτο κάθε ποτηριού βάζουμε από ένα μπισκότο χωρισμένο στα δύο (αυτό με την κρέμα).
Τοποθετούμε ισομερώς την κρέμα στα ποτηράκια.
Αφήνουμε να κρυώσουν τοποθετώντας στο ψυγείο!
Χτυπάμε το Μορφάτ σε σαντυγί με την ζάχαρη και τέλος ρίχνουμε και την Μερέντα.
Με ένα κορνέ ή με κουτάλι τοποθετούμε την σαντυγί στα ποτηράκια.
Διακοσμούμε με το άλλο μισό μπισκότο που κρατήσαμε!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Zafeiropoulou Aspasia -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”