Συνταγές
Αμάν αμαν.. τα πιο λαχταριστά τρουφάκια
Νόστιμη συνταγή από “Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα πτι Μπερ Παπαδοπούλου,400 γρ καρύδια ελαφρώς σπασμένα,400 γρ φρυγανιά,1 κουτί γάλα εβαπορε αδιάλυτο,7 κ.σ.κακαο,400 γρ άχνη ζάχαρη,250 γρ βούτυρο μαλακό,30 γρ κονιάκ
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μπολ το βούτυρο,την άχνη και το κακάο και τα δουλεύουμε! Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμωνουμε όλα μαζί! Βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη όλη νύχτα
Την επόμενη το βγάζουμε και το αφήνουμε λίγο θερμοκρασία δωματίου και πλάθουμε σε ότι μέγεθος θέλουμε
Λιώνουμε 400 γρ κουβερτουρα με 100 γρ λάδι σε Μπεν Μαρί και στην συνέχεια βουτάμε το καθένα μέσα και στην συνέχεια τα περνάμε από τρουφα-καρυδα
Νόστιμη συνταγή από “Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
Δοκιμάστε άλλη μια εξαιρετική συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε για θαυμάσια τρουφάκια μωσαικό, πολύ ωραία φτιαγμένα και λαχταριστά
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
2 πακετα μπισκοτα πτι μπερ
1/2φλ.καρυδια αλεσμενα
100 γρ.βουτηρο
120 γρ.ζαχαρη
1 νεροποτηρο γαλα
3 κ.σ.κακαο
1 βανηλια
70 γρ.κουβερτουρα .
Ινδοκαρυδο για την επικαλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα βαθυ σκευος θριματιζουμε με το χερι τα μπισκοτα +τα καρυδια.
Σε ενα κατσαρολακι λιωνουμε σε μετρια φωτια το βουτηρο προσθετουμε το γαλα,την ζαχαρη,την βανηλια και το κακαο .Ανακατευουμε μεχρι να ζεσταθει οχι να βρασει το μειγμα.
Κατεβαζουμε και ριχνουμε την σοκολατα.Ριχνουμε το μειγμα στα μπισκοτα καιανακατευουμε να παει παντου.Βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα.Πλαθουμε σε μπαλιτσες ρολκαρουμε στο ινδοκαρυδο
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.