Ξεχωριστα
Τραγανό ψωμί απέξω και αφράτο από μέσα σαν κουλούρι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πολύ ωραίο ψωμί κουλούρι τραγανό και σουσαμένιο. Υπέροχη ιδέα με δίχρωμο σουσάμι και ενα φανταστικο αποτελεσμα.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
200 ml. νερό
200 ml. γάλα
30 ml. λάδι
600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
8 γρ. αλάτι
πετιμέζι ή ζαχαρόνερο
σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε την μαγιά και τη ζάχαρι σε ένα μπωλ με το νερό και το γάλα.
Συμπληρώνουμε το λάδι, ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Σταδιακά, ενσωματώνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι, ζυμώνοντας με τα χέρια έως ότου να φτιάξουμε τη ζύμη.
Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο σκεύος, το καλύπτουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά.
Κατόπιν, την πλάθουμε ελαφρώς, την βάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο και την χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη.
Ανοίγουμε με τα χέρια μας τα 2 κομμάτια ζύμης σε φύλλο, και τα τυλίγουμε σε μορφή ρολό.
Τα ανοίγουμε ακόμα λίγο με τα χέρια μας και τα βουτάμε σε πετιμέζι ή ζαχαρόνερο.
Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα πλέκουμε σε μορφή πλεξούδας.
Τοποθετούμε το ψωμί σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! To “ψωμί “ είναι έτοιμo!
Δες την εκτέλεση σε βίντεο ΕΔΩ και μην ξεχασεις να κανεις εγγραφή στο κανάλι, για να μείνεις συντονισμένος με τις πιο νόστιμες συνταγές:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics