Συνταγές
Τραγανό και γεμάτο γλυκό Βύσσινο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Βάνα Ντελή – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό βύσσινα
1 κιλό ζάχαρη
1 βανίλλια
Χυμό απο μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα βύσσινα.
Στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια , με ειδικό εργαλείο (η όπως ξέρει η κάθε νοικοκυρά)
Τα αφαίρουμε με καρφί απ την επάνω μεριά του κοτσανιού
Κι ο λόγος? επειδή θελουμε να μείνουν οσο το δυνατόν ολόκληρα
Κάνουμε αυτή την εργασία πάνω από μια λεκανίτσα γιατί θέλουμε το ζουμί τους
Κατόπιν ζυγίζουμε μαζί με το ζουμί
Τοποθετούμε σ ενα μπωλ βαθύ εναλλάξ με τη ζάχαρη.
Κανονίζουμε να σκεπαστούν με τη ζάχαρη
Αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο.
Την επόμενη όπως είναι, τα μεταφέρουμε σε κατσαρόλα ,ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και βάζουμε να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ξαφρίζουμε καλά
Βράζουμε περίπου ενα τέταρτο και σβήνουμε.
Τα αφήνουμε σκεπασμένα( με πετσέτα) μια μέρα.
Κατά διαστήματα κουνάμε την κατσαρόλα να γυρίσουν τα βύσσινα (ετσι μένουν γεμάτα)
Βράζουμε την επόμενη ακόμη μια φορά μέχρι να δέσει το γλυκό
Προς το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τη βανίλλια
Η Συνταγή είναι από κ. Βάνα Ντελή – “Μπαχάρι και κανέλα.”.