Connect with us

Συνταγές

Τραγανός Μπακλαβάς, σκέτη απόλαυση

ΥΛΙΚΑ 250 γρ. φύλλο κρούστας 300 γρ. χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς (αμύδαλα & καρύδια) 150 γρ. κρυσταλική ζάχαρη 200 γρ. τριμμένη φρυγανιά 200 γρ. βούτυρο λιωμένο λίγη κανέλα τριμμένη λίγο γαρύφαλλο Για το σιρόπι 600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 400 ml νερό λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού λίγο κονιάκ 12 κομμάτια (σε σκεύος 23×30) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μεγάλο […]

Published

on

download 3

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. φύλλο κρούστας
300 γρ. χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς
(αμύδαλα & καρύδια)
150 γρ. κρυσταλική ζάχαρη
200 γρ. τριμμένη φρυγανιά
200 γρ. βούτυρο λιωμένο
λίγη κανέλα τριμμένη
λίγο γαρύφαλλο

Για το σιρόπι
600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
400 ml νερό
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
λίγο κονιάκ

12 κομμάτια
(σε σκεύος 23×30)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τους τριμμένους στο multi ξηρούς καρπούς (αμύγδαλο-καρύδι), την τριμμένη φρυγανιά, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με το οποίο θα αλείψουμε ένα-ένα τα φύλλα του μπακλαβά.

Σε μεσαίο ταψί διαστάσεων 23×30 αρχίζουμε το στρώσιμο των φύλλων αφού αλείψουμε πρώτα τη βάση του ταψιού με βούτυρο με τη βοήθεια ενός πινέλου.

Στρώνουμε ελαφρώς τσαλακωμένα 3 φύλλα κρούστας στη βάση του ταψιού ραντίζοντας κάθε φορά με το λιωμένο βούτυρο.

Προσέχουμε να μην αγγίζουμε με το πινέλο μας τα φύλλα κρούστας για να μην κολλήσουν μεταξύ τους στο ψήσιμο.

Στη συνέχεια, απλώνουμε τη μισή γέμιση από ξηρούς καρπούς-φρυγανιά-ζάχαρη-μπαχαρικά και συνεχίζουμε καλύπτοντας με άλλα δύο βουτυρωμένα φύλλα.

Στρώνουμε την υπόλοιπη γέμιση και τελειώνουμε με τρία ακόμα βουτυρωμένα φύλλα κρούστας.

Με τη λεπίδα ενός μαχαιριού γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα κάτω για να μην προεξέχουν.

Κόβουμε τον μπακλαβά σε μεγάλα τριγωνικά κομμάτια και ραντίζουμε με ένα πινέλο την επιφάνειά του με νερό για να μην καούν τα φύλλα στο ψήσιμο.

Ψήνουμε τον μπακλαβά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Μόλις ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως για να το σιροπιάσουμε.

Για το σιρόπι, ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει μια βράση το αφήνουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Με μια κουτάλα αδειάζουμε το καυτό σιρόπι πάνω στον κρύο μπακλαβά και ακούμε τον χαρακτηριστικό ήχο του τσιτσιρίσματος, δείγμα του ότι “καίγονται” σωστά τα φύλλα μας.

Αφήνουμε τον μπακλαβά για μία τουλάχιστον ώρα να απορροφήσει όλο το σιρόπι κ να μελώσει.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ένα τραγανό και τέλεια σιροπιασμένο κομμάτι μπακλαβά!

TIPS
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμύγδαλα ή καρύδια ή φιστίκι Αιγίνης στη γέμιση του μπακλαβά και να τα θρυμματίσετε ή να τα χοντροκόψετε, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Μπορείτε να στρώσετε επιπλέον φύλλα στον μπακλαβά αν τον θέλετε πιο ψηλό, θυμηθείτε όμως να αυξήσετε την ποσότητα του βουτύρου για το άλειμμα των φύλλων.

Όσο περισσότερη ώρα αφήσετε τον μπακλαβά να ποτίσει από το σιρόπι, τόσο πιο γευστικός θα γίνει!

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : foodouki

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές3 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές5 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές7 ώρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές9 ώρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές11 ώρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές12 ώρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές1 ημέρα ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές1 ημέρα ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές1 ημέρα ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές1 ημέρα ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές2 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Exit mobile version