Συνταγές
Τραγανοί και πεντανόστιμοι ταραμοκεφτέδες – άκρως αρωματικοί
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
200 γρ ταραμά λευκό
350 γρ ψωμί ξερό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνηθο
1 κ.σ δυόσμο
3 κσ αλεύρι
1 κγ κοφτό μπεικιν παουντερ
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
χυμό από μισο λεμόνι
Φρυγανιά για το πανάρισμα
Αραβοσίτελαιο για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλάθουμε τον ταραμά σε μια μικρή μπαλιτσα και σε ένα βαθύ μπολ με κρύο νερό τον αφήνουμε για 15 λεπτά να ξαλμυρισει.
Αλλάζουμε το νερό , στιβουμε με προσοχή όσο μπορουμε τον ταραμά και τον βάζουμε πάλι για άλλα 15 λεπτά .
Στιβουμε πάλι καλά και τον βάζουμε σε μία μπασινα.
Περιχύνουμε τον ταραμά με τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε .
Αφήνουμε 2-3 λεπτά να σπάσει η αλμύρα.
Ωστόσο σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι με τα μυρωδικά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λαδακι.
Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά μου ψιλοκόμμενα , το ψωμί μουσκεμένο και καλά στιμμενο , το αλεύρι, το μπεικιν παουντερ, το πιπερι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Δεν προσθέτουμε καθόλου αλάτι γιατί ο ταραμάς είναι ήδη αλμυρός από μονος του
Αν το μίγμα σας είναι αρκετά ρευστό προσθέστε λίγο ψωμί ακόμα ή αλεύρι ή φρυγανιά.
Παίρνουμε με το μεγάλο κουτάλι από το μίγμα μου και με ελαφρώς λαδωμένα χέρια πλάθω κεφτεδάκια.
Παναρουμε μέσα στη φρυγανιά και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για λίγο και σερβίρουμε
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! Οι ταραμοκεφτέδεςείναι έτοιμοι !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”