Συνταγές
Τραγανά σαραγλάκια, πεντανόστιμα με πλούσια γέμιση και άρωμα !!
Η Συνταγή είναι από κ. Soula Manik– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
1.100 φύλλο κρούστας 400 γρ καρύδι τριμμένο αν θέλουμε βάζουμε κ 100 γρ φουντούκι κ άλλο ξηρό καρπό τέσσερις κουταλιές φρυγανιά τριμμένη μια κουταλιά κανέλα μισό κουταλάκι γαρύφαλλο 200 γρ φύλλο καταιφ σπασμένο σε μικρά κομμάτια
250 γρ βούτυρο αγελάδος λιωμένο κ καθαρισμένο από το νερό του το λεγόμενο κλαριφιε λίγο αλάτι μέσα στο βουτυρο ένα φλυντζανι του καφέ ηλιέλαιο
Για το σιρόπι
ένα κ μισό κιλό ζάχαρη τη μετράμε με το ποτήρι κ όσα ποτήρια βγει βάζουμε ένα λιγότερο νερό το χυμό από μισό λεμονακι κ δύο ξυλάκια κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρωνουμε δύο φύλλα βάζουμε σπάρτο το καταιφ κατά μήκος στο μισό φύλλο βάζουμε γέμιση γυρνάμε λίγο το φύλλο στην αρχή βάζουμε τη βέργα μας κ σουρωνουμε
Τραβάμε τη βέργα κ είναι έτοιμο
Με τον ίδιο τρόπο τα τιλυγουμε όλα κ μετα βουτυρωνουνε καλά κ βάζουμε για καμιά ώρα στο ψυγείο το ταψί για να το κόψουμε σε κομμάτια
Ψήνουμε μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλουμε σε χαμηλή θερμοκρασία κ σιροπιαζουμε ζεστό το γλυκό κ χλιαρό το σιροπι
Η Συνταγή είναι από κ. Soula Manik – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.