Συνταγές
Υπέροχο αγαπημένο και πετυχημένο γλυκό κεράσι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
2 κιλα κερασια
2 κιλα ζαχαρη.
4 κ.σ.γλυκοζη
1 βανηλια
Χυμο απο 2 λεμονια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε και βγαζουμε απο τα κερασακια μου τα κουκουτσια με το ειδικο εξαρτημα εαν δεν εχετε με ενα τσιμπιδακι.
Τα βαζουμε σε μια λεκανη με νερο και τον χυμο απο τα 2 λεμονια.Τα αφηνουμε ολη την νυχτα.
Την επομενη μερα
Τα τοποθετουμε στην κατσαρολα μου ανα στρωσεις.Κερασια- ζαχαρη-κερασια.
Τα αφηνουμε να κατεβασουν τα υγρα τους.
Τα βραζουμε σε μετρια φωτια εαν χρειαστει ξαφριζουμε .Τα βραζουμε περιπου 15 λεπτα .
Κατεβαζουμε απο την φωτια σκεπαζωουμε με μια πετσετα και τα αφηνουμε ολη την νυχτα.
Την επομενη βραζουμε αλλα 15 λεπτα μεχρι να δεσει το σιροπι.
Κατεβαζουμε ριχνουμε την γλυκοζη και χυμο λεμονιου.Κρυωνει και τα
Τοποθετουμε στα βαζα και απολαμβανουμε με ενα ποτηρι δροσερο νερο η πανω απο παγωτο.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για το πιο εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με γεύση κεράσι.
Η Συνταγή είναι από κ. Ευαγγελία Γκιαούρη – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
1,5 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
1 ποτήρι γάλα
1 φακελάκι κρέμα γιωτης με γεύση βανιλια (οχι στιγμής)+το αντιστοιχο γάλα
1 φακελάκι ζελέ κεράσι
σαντιγι και κερασακια για διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ….
Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα και στρώνουμε 2 στρωσεις απο τα μπισκότα,φτιάχνουμε την κρεμα σύμφωνα με τις οδηγιες χρήσεις και ρίχνουμε το μείγμα πάνω απο τα μπισκότα
Αφήνουμε να κρυωσει πολυ καλα…φτιάχνουμε συγχρόνως το ζελέ και οσο κρυωνει η κρεμα,να κρυωνει και το ζελε
Όταν κρυωσει αρκετά ρίχνουμε το ζελέ πανω απο τη κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ωρες τουλάχιστον
Διακοσμουμε και σερβιρουμε….
Η Συνταγή είναι από κ. Ευαγγελία Γκιαούρη – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.