Συνταγές
Το κλασικό μας κέικ, με μια παραλλαγή έκπληξη που θα σας ξετρελάνει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Asimenia Miliou– “Με ό,τι έχει το ντουλάπι”.
Υλικά :
1 φλ. τσ. βούτυρο αγελάδας, ανάμικτο με φυτικό λίπος
(έβαλα ΑΡΙΣΤΟΝ, δεν μυρίζει καθόλου!)
1 ½ φλ. τσ. ζάχαρη (μπορείτε και καστανή)
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλια πορτοκάλι
3 αυγά μεσαία (ει δυνατόν χωριάτικα)
100 γρ. γιαούρτι πρόβειο
2 φλ. τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (γεμάτα)
1 πρέζα αλάτι ή ανθό αλατιού
μπισκότα βουτύρου στρογγυλά
μαρμελάδα της αρεσκείας σας (έβαλα μύρτιλο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ανακατεύουμε τα υλικά με τη σειρά που τα γράφω, πρώτα το βούτυρο ν’ ασπρίσει, τη ζάχαρη σταδιακά, τη βανίλια φακελάκι, τ’ αυγά ένα ένα διαδοχικά. Ρίχνουμε το αλάτι, λίγο αλεύρι κοσκινισμένο, μια κουταλιά γιαούρτι, συνεχίζουμε έτσι ως το τέλος.
Βάζουμε το περισσότερο μείγμα του κέικ σε μια μακρόστενη φόρμα, που την έχουμε προηγουμένως βουτυρωμένη καλά αλλά ελαφρά, και παράλληλα αλευρωμένη.
Βυθίζουμε τα μπισκότα κάθετα και στο κέντρο περίπου βάζουμε λίγη μαρμελάδα, υπολογίστε 1/3 κ.γ. με το μάτι. Αν έχουν τρυπούλες τα μπισκότα, μπορείτε να γεμίσετε τα κενά με μαρμελάδα ή να τα κολλήσετε δυο δυο με λίγη ανάμεσά τους
Σκεπάζουμε τα μπισκότα και τη μαρμελάδα καλά με το μείγμα που αφήσαμε. Ισιώνουμε όσο μπορούμε με μια μαρίζ και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 β. Κελσίου.
Ψήνουμε γύρω στα 37-40 λ. ανάλογα το φούρνο σας, εσείς ξέρετε τις «συνήθειές» του
Όσο το μείγμα ανεβαίνει, τα μπισκότα βυθίζονται και δεν ξεχωρίζουν, ενσωματώνονται σε αυτό. Δυστυχώς δεν είχα πολλά μπισκότα να βάλω κολλητά, κι έχουν κενά μεταξύ τους.
Οπότε εσωτερικά οι δακτύλιοι δεν βγήκαν σε όλα τα κομμάτια ολόκληροι. Την επόμενη φορά, έτσι κι αλλιώς η συνταγούλα κι η ιδέα είναι καινούργια, θα πειραματιστώ εκ νέου.
Η Συνταγή είναι από κ. Asimenia Miliou– “Με ό,τι έχει το ντουλάπι“.