Chk
Το διάσημο κοτόπουλο francaise! Σοταρισμένο κοτόπουλο με ιδιαίτερη σάλτσα λεμονιού!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Το γνωρίζετε το κοτόπουλο francaise ; Πρόκειται για μία ευρέως γνωστή συνταγή που θα βρεις στην Νέα Υόρκη και οφείλει την ονομασία της στους Γάλλους. Κύρια στοιχεία της συνταγής είναι το σοταρισμένο κοτόπουλο, με μία ιδιαίτερη σάλτσα λεμονιού, βουτύρου και ζωμού κοτόπουλου! Το γευστικό αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!
Υλικά
2 στήθη κοτόπουλου
2 αυγά
1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό
50g παρμεζάνα
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Μισό λεμόνι
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να κάνουμε την συνταγή για κοτόπουλο francaise, παίρνοντας ένα μεγάλο μπολ, σπάμε τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε.
Έπειτα, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό (κρατάμε μερικά κλαδάκια για γαρνιτούρα) και προσθέτουμε το μισό στο μείγμα αυγών. Τρίβουμε τη παρμεζάνα και τη προσθέτουμε στο μείγμα αυγών ενώ ανακατεύουμε καλά. Μόλις τελειώσουμε με το ανακάτεμα, αφήνουμε στην άκρη.
Ανοίγουμε τα δύο κομμάτια στήθους κοτόπουλου σε σχήμα πεταλούδας. Τοποθετούμε ανάμεσα σε μαγειρική μεμβράνη το κάθε ανοικτό κομμάτι και το χτυπάμε για να γίνει πιο ίσιο.
Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα πιάτο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια, βάζουμε ένα τηγάνι στην φωτιά και προσθέτουμε λίγο λάδι και το μισό βούτυρο. Αλευρώνουμε το φιλέτο κοτόπουλου, το βουτάμε στο μείγμα αυγών και το τοποθετούμε απευθείας στο ζεστό λάδι.
Ψήνουμε το φιλέτο για 4 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά (ανάλογα με το πάχος) και στο τέλος το βγάζουμε σε πιατέλα.
Στην συνέχεια φτιάχνουμε την σάλτσα. Στο ίδιο τηγάνι λοιπόν και σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το λευκό κρασί, το ζωμό κοτόπουλου, το ψιλοκομμένο σκόρδο και το χυμό μισού λεμονιού. Βράζουμε για 2 λεπτά περίπου σε υψηλή θερμοκρασία.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό, το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά. Στην συνέχεια, ρίχνουμε το κοτόπουλο στη σάλτσα και ψήνουμε το κοτόπουλο σε χαμηλή φωτιά για όχι περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο francaise, γαρνιρισμένο με μαϊντανό. Μπορείς να το συνοδέψεις με πουρέ, ψητά λαχανικά, μανιτάρια κλπ.
Δες την εκτέλεση στο βίντεο εδώ.
Αν σου άρεσε η συνταγή δες μερικές ακόμη ιδέες με κοτόπουλο!