Συνταγές
το απόλυτο σοκολατένειο γλυκό – υπέροχο και στη γεύση και στην εκτέλεση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Theodwra Kermeniwth-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
Παντεσπάνι
9 αβγα
270γρ ζαχαρη
2γρ αλατι
2 βανιλιες
100γρ κορν φλαουερ
100γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
50γρ κακαο
40γρ βουτυρο λιωμενο
Ιταλικη μαρεγκα (κιγιε)
40γρ νερο
180γρ ζαχαρη
15γρ γλυκοζη
3 ασπραδια
Μους σερανο
270γρ κουβερτουρα λιωμενη
600γρ φυτικη σαντυγι ελαφρως χτυπημενη
120γρ φυτικη σαντυγι ρευστη
Ιταλικη μαρεγκα 1 δοση
1 βανιλια
Γλασο
250γρ κουβερτουρα
200ml γάλα
2 κσ. σπορέλαιο
Γκαναζ επικάλυψης
250γρ φρέσκο γάλα
600γρ κουβερτουρα
50γρ γλυκόζη
Εκτελεση παντεσπανι
Χτυπαμε τα αβγα με τη ζαχαρη να αφρατεψουν, αλατι, βανιλιες, επειτα ριχνουμε 2 φορες κοκκινισμενα αλευρι, κορν φλαουερ κι κακακο, ανακατευουμε με μια τρυπητη κουταλα κι τελος το βουτυρο. Εψησα στους 200 βαθμους για 35 λεπτα περιπου πανω κατω αντιστασεις. Εβγαλα 3 παντεσπανια.
Εκτελεση μους
Ριχνουμε μεσα στη μαρεγκα 120γρ σαντυγι ρευστη, τη κουβερτουρα, τη βανιλια κι τελος τη σαντυγι ελαφρως χτυπημενη.
Ιταλικη μαρεγκα
Σε ενα καταρολακι βραζουμε το νερο, τη ζαχαρη κι τη γλυκοζη μεχρι να ερθουν σε θερμοκρασια 120 βαθμους, χτυπαμε ελαφρως τα ασπραδια κι μολις το σιροπι γινει, το ριχνουμε βροχιδον μεσα στα ασπραδια κι χτυπαμε για αλλα 10-15 λεπτα να γινει μια αφρατη μαρεγκα.
Εκτελεση γλασο
Βάζουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έρθει σε βρασμό και ρίχνουμε μέσα τη κουβερτουρα. Στο τέλος και το σπορέλαιο για να γυαλίσει. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και απλώνουμε πάνω από το γλυκό.
Εκτέλεση γκαναζ επικάλυψης
Βάζουμε στη φωτιά το γάλα μέχρι να έρθει σε βρασμό μαζί με τη γλυκόζη και σε χαμηλή φωτιά και έπειτα ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Θέλει ώρα για να παγώσει. Θα τη χτυπήσετε 2 λεπτά στο μίξερ και θα στολίσετε με κορνέ.
Σιρόπι
200ml νερό με 200γρ ζάχαρη και ένα σφηνάκι κονιάκ, βράσιμο 3 λεπτά μόνο.
Στολισμα
Ferrero σοκολατακια
Το γλυκο το εκοψα με μαχαίρι
Το παντεσπάνι το έκανα σε Τσέρκι 30χ30 και μου βγήκαν 24 κομμάτια.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Theodwra Kermeniwth-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”