Συνταγές
Όλο το μπολ για μένα! Το απόλυτο προφιτερόλ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αυτό το προφιτερόλ δεν θα θέλεις να το μοιραστείς με κανένα! Δεν χρειάζεται να πας σε ζαχαροπλαστείο. Θα μαζέψεις τα υλικά (και λίγο υπομονή) αλλά στο τέλος θα έχεις μεγαλουργήσει! Επιδόρπιο που κάνει τη διαφορά.
Υλικά
Για τα Σουδάκια
125 γρ βούτυρο
125 ml γάλα
125 ml νερό
Λίγη ζάχαρη
Λίγο αλάτι
150 γρ αλεύρι γ.ο.χ
5 αυγά
Για τη Κρέμα σοκολάτας
200 γρ ζάχαρη
50 γρ κακάο
50 γρ κορν φλάουρ
1 λίτρο γάλα
200 γρ κουβερτούρα
Για τη Κρέμα βανίλιας
50 γρ κορν φλάουρ
100 γρ ζάχαρη
3 κρόκους αυγών
500 ml γάλα
50 γρ βούτυρο
2 βανίλιες
200ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Θα ξεκινήσουμε με τα σουδάκια για το προφιτερόλ μας. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν το βούτυρο με το γάλα και το νερό.
Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά, μέχρι να φύγει η υγρασία.
Όταν αρχίσει να κολλάει η ζύμη στο κατσαρολάκι, τότε την βάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει.
Μετά το πεντάλεπτο και με την βοήθεια του μίξερ ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
Έπειτα, σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί φτιάχνουμε 20 σουδάκια (δες το βίντεο παρακάτω) και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 10 λεπτά. Κατόπιν, χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε μέχρι τα σουδάκια να πάρουν χρώμα.
Συνεχίζουμε με την κρέμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά όλα τα υλικά για την κρέμα σοκολάτας, εκτός από την κουβερτούρα, μέχρι να έχουμε μία κρέμα.
Στη συνέχεια, κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την κουβερτούρα. Τέλος, σκεπάζουμε με μαγειρική μεμβράνη και αφήνουμε την κρέμα σοκολάτας να κρυώσει.
Φτιάχνουμε την κρέμα βανίλιας. Δουλεύουμε το κορν φλάουρ με την ζάχαρη και τους κρόκους, Τα διαλύουμε στο κρύο γάλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν κρέμα.
Όταν είναι έτοιμη η κρέμα, την κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μαγειρική μεμβράνη και αφήνουμε την κρέμα σοκολάτας να κρυώσει.
Συνεχίζουμε και σε ένα μπολ χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Όταν είναι έτοιμη, ενσωματώνουμε την κρύα κρέμα βανίλιας.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ: Κάνουμε μία στρώση από την κρέμα βανίλιας σε ένα μεγάλο μπολ.
Γεμίζουμε τα σουδάκια με κρέμα βανίλιας και τα τοποθετούμε στο μπολ.
Τέλος, απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας και προαιρετικά διακοσμούμε με ροζέτες από την κρέμα βανίλιας.
Έτοιμο το προφιτερόλ μας! Μπορεί να κουράστηκες να το φτιάξεις αλλά σου αξίζει! Καλή απόλαυση!
Δες την συνταγή βήμα βήμα στο βίντεο που ακολουθεί:
Σου άρεσε η σημερινή συνταγή; Ακολούθησε μας στο κανάλι μας στο YouTube για να μην χάνεις καμία καινούρια συνταγή!