Συνταγές
Τούρτα Truffle – ένα εντυπωσιακό και εύκολο επιδόρπιο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Παντεσπάνι
-4 αυγά
-160 γρ. αλεύρι
-160 γρ. ζάχαρη
-25 γρ .κακαο
-100 γρ. σπορέλαιο
-80 γρ. νερό
-10 γρ. μπεϊκιν πάουντερ
-βανίλια και λίγο αλάτι
Κρέμα
-400 γρ. κρέμα γάλακτος
-200 γρ. κουβερτούρα
Γλάσο
-2 κτσ. κακάο
-4 κτσ. γάλα
-3-4 κτσ. ζάχαρη
-50 γρ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα ετοιμάζουμε την κρέμα. Ζεσταίνουμε κρέμα γάλακτος και μέσα λιώνουμε κουβερτούρα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για όλη την νύχτα να ωριμάσει.
Για παντεσπάνι
Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε ζάχαρη, (αφήνουμε 2 κτσ. για να χτυπήσουμε με τα αυγά), κακάο, σπορέλαιο και νερό. Βάζουμε στην φωτιά να πάρει μία βράση. Αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει μέχρι θερμοκρασία δωματίου. Χτυπαμε πάρα πολύ καλά αυγά με λίγη ζάχαρη πού αφήσαμε.
Προσθέτουμε σιγά- σιγά μίγμα κακάο και συνεχώς χτυπάμε. Στο τέλος ρίχνουμε αλεύρι με μπεϊκιν πάουντερ προσεκτικά να μην χαθεί όγκος.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς περίπου για 30-35 λεπτά στις αντιστάσεις.
Φόρμα 22-24 εκατ.
Μετά κόβουμε σε τρεις δίσκους.
Παίρνουμε την κρέμα από το ψυγείο και χτυπάμε περίπου 1-2 λεπτά. Να προσέχετε να μην την παραχτυπήσετε.
Γλάσο είναι κλασσικό
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και βάζουμε στην φωτιά να πάρει βράση.
για σιρόπι
Καφέ+γάλα +λικέρ αμαρέτο
Η συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχουμε χιλιάδες διαλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!