Συνταγές
Τούρτα ψυγείου, εύκολη, γρήγορη και σούπερ γευστική
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι
6 αυγά
6 κ.σ. ζάχαρη
6 κ.σ σπορέλαιο
6 κ.σ γάλα
6 κ.σ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι baking powder
1 βανίλια
5 κ.σ κακάο
Για το σιρόπι (το βράζουμε για 3 λεπτά, και σιροπιάζουμε το γλυκό καυτό όταν βγει από τον φούρνο)
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλ. τσαγιού νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε, το σπορέλαιο, την βανίλια, το αλεύρι ανακατεμένο με το baking powder, το γάλα και τέλος το κακάο.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 20 λεπτά στην μεσαία σχάρα.
Για την κρέμα
500γρ φυτική σαντιγί πολύ παγωμένη
100γρ ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
200γρ τυρί κρέμα adoro
1 κ.γ υγρή βανίλια
Διακόσμηση:
Μαρμελάδα φράουλα & σοκολάτα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την φυτική με την ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγί. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζαχαρούχο και την βανίλια.
Αδειάζουμε την μισή κρέμα επάνω στο γλυκό, όταν αυτό έχει κρυώσει τελείως και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά την μαρμελάδα. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Επάνω τρίβουμε σοκολάτα κουβερτούρα.
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά, ιδανικά για 5 ώρες και σερβίρουμε.
Το ταψάκι που χρησιμοποίησα είναι τετράγωνο αλλά ιδανικά χρησιμοποιείστε 26άρι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”