Συνταγές
Τούρτα χιονούλα – ότι ακριβώς χρειάζεσαι για να εντυπωσιάσεις!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η εκτέλεση της συνταγής είναι από “Κουζινομαγειρέματα”. Η Συνταγή είναι από κ. Τζένη Τσανακτσίδου -“ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά
για το παντεσπάνι
5 αυγα,
125 γρ ζαχαρη,
155 γρ αλεύρι φαριναπ
1 βανίλια.,
3 κ.σ.ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
Σε ενα μπόλ ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι τη βανίλια και το ινδοκάρυδο. Ανακατεύουμε το μείγμα με μια μαριζ και όταν ενωθούν τα υλικά το ρίχνουμε σε ενα ταψί ή τσέρκι (28Νο) στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμενο φούρνο, για 35 λεπτά, ανάλογα το φούρνο. Οταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια το κόβουμε.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι ρίχνοντας 1 κούπα νερό με 1 κούπα ζαχαρη και βράζουμε για 3 λεπτα.
Το κατεβάζουμε και μέχρι να κρυώσει ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε 1 λίτρο γάλα φρεσκο με 5 κ.σ. ζάχαρη να ζεσταθεί.
Εχουμε βγάλει προηγουμένως λίγο κρυο γάλα σε μπολ και διαλύουμε μέσα 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλαουρ και 2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι και το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα, ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε στην κρέμα μια βανιλια, 50 γρ καρύδα και 3 κ.σ. βούτυρο.
Συναρμολόγηση
Ξεκινάμε περνώντας με σιρόπι τον πρώτο δίσκο απο το παντεσπάνι.
Κατόπιν ρίχνουμε απο πάνω την κρέμα, και τοποθετούμε απο πάνω το άλλο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και τελειώνουμε την χιονούλα μας βάζοντας απο πάνω σαντιγί και ινδοκάρυδο.
Για την Σαντιγύ θα χρειαστούμε
500 γρ φυτική κρέμα γάλακτος
50 γρ άχνη
Η εκτέλεση της συνταγής είναι από “Κουζινομαγειρέματα”. Η Συνταγή είναι από κ. Τζένη Τσανακτσίδου -“ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.