Γλυκα
Πολύ έξυπνη ιδέα για τούρτα σοκολάτα καραμέλα με τσουρέκι!
Ο συνδυασμός καραμέλα με τσουρέκι μέσα στην τούρτα.. είναι μαγικός!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
1 τσουρέκι κομμένο σε φέτες
για την κρέμα καραμέλας
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
400ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
για την κρέμα σοκολάτας
200gr. σοκολάτα κουβερτούρα 54% κακάο θρυμματισμένη
400ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
για το σιρόπι
300ml. νερό
300gr. ζάχαρη
30ml. λικέρ πικραμύγδαλο ή κονιάκ
για το στόλισμα
100gr. ζάχαρη
50gr. φιλέ αμυγδάλου καβουρδισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε φέτες το τσουρέκι και τοποθετούμε τις φέτες σε ένα στρογγυλό τσέρκι.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή του σιροπιού. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρι. Μόλις βράσει, μετράμε 2 έως 3 λεπτά και το βγάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το λικέρ ή το κονιάκ και ανακατεύουμε. Με αυτό το σιρόπι και ένα πινέλο, πασπαλίζουμε καλά τις φέτες τσουρέκι στο τσέρκι.
Στη συνέχεια, φτιάχνουμε την κρέμα καραμέλα. Χτυπάμε με το μίξερ τα 400 γραμμάρια κρέμας σε ένα μπωλ, να γίνει σαντιγύ. Προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Αδειάζουμε την κρέμα καραμέλας στο τσέρκι και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Κάνουμε άλλη μία στρώση με φέτες από τσουρέκι στο τσέρκι και πασπαλίζουμε με το σιρόπι.
Βάζουμε το τσέρκι στο ψυγείο και προχωράμε στο επόμενο βήμα που είναι η παρασκευή της κρέμας σοκολάτας. Σε ένα μπωλ, ρίχνουμε την θρυμματισμένη κουβερτούρα και προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος. Καλύπτουμε το μπωλ με μεμβράνη και λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Κατόπιν την ανακατεύουμε λίγο ακόμα με τη μαρίζ.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε ένα μπωλ και τη χτυπάμε με το μίξερ, να γίνει σαντιγύ. Προσθέτουμε σταδιακά στο μπωλ με τη σαντιγύ, την κρέμα σοκολάτα, ανακατεύουμε με το μίξερ.
Βγάζουμε το τσέρκι με την τούρτα από το ψυγείο, και με τη μαρίζ, αδειάζουμε την κρέμα και στην στρώνουμε.
Στολίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και την βάζουμε στο ψυγείο.
Επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε τα κρυσταλλάκια ζάχαρης. Βάζουμε ένα τηγάνι το μάτι της κουζίνας να κάψει και αδειάζουμε τη ζάχαρι. Ανακατεύουμε ελαφρώς τη ζάχαρι η οποία αλλάζει χρώμα.
Βάζουμε λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα και μόλις η ζάχαρι λιώσει στο τηγάνι, την αδειάζουμε στο κέντρο της λαδόκολλας. Την αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει καλά.
Αφού κρυώσει καλά την σπάζουμε με τα χέρια μας και βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο. Αφαιρούμε το τσέρκι και κολλάμε τα κρυσταλλάκια ζάχαρης στα πλαινά της τούρτας και λιγότερα επάνω.
Δείτε την αναλυτική εκτέλεση της συνταγής και κάνε εγγραφή στο κανάλι για να είσαι πάντα συντονισμένος :
Καλή επιτυχία σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν τούρτα σοκολάτα καραμέλα με τσουρέκι !
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor